L'eurodiputat de Junts, Toni Comín, ha acusat el departament d'Interior de "col·laborar amb el cop d'estat" del Tribunal Suprem davant la voluntat de detenir aquest dijous el president a l'exili, Carles Puigdemont. En un missatge a la xarxa social 'X', l'eurodiputat ha assegurat que el líder de Junts "es va limitar a fer allò que havia dit": tornar de l'exili per a la investidura sense deixar-se detenir, però que no va poder assistir al ple a causa del "dispositiu delirant" de persecució dels Mossos. "És normal que tothom estigui sorprès i admirat pel que va fer el Molt Honorable President Carles Puigdemont ahir a Barcelona", ha dit l'eurodiputat de Junts, que ha definit l'actuació de Puigdemont d'aquest dijous d'admirable. 

Comín assegura que Puigdemont ha complert

Comín considera que els dos compromisos de Puigdemont "a molta gent li semblessin incompatibles". "Però ahir va quedar clar que no ho eren. Fent honor a la seva paraula, Puigdemont ahir va complir amb tots dos"", ha subratllat l'eurodiputat de Junts, fent referència al retorn de l'exili i a assistir a la seva investidura. De fet, el també vicepresident del Consell de la República ha justificat que no participar en el ple perquè "no depenia d'ell", sinó "del cos dels Mossos i del seu dispositiu delirant". "Ahir dirigir-se al Parc de la Ciutadella no hauria sigut un intent d’accedir al Parlament sinó una entrega conscient i deliberada", ha insistit Comín, carregant contra els Mossos. 

Per això, Comín s'ha preguntat el perquè el Govern i la seva conselleria d'Interior es posen "al servei d'uns jutges prevaricadors i col·laboren amb el cop d'estat del Tribunal Suprem". "Per què els Mossos es converteixen en còmplices d'un jutge que ha dictat una ordre de detenció, que, des de l'aprovació de la llei d'amnistia, és més il·legal que mai? I per què ho fan amb tant d'entusiasme?", s'ha qüestionat Comín.

En aquest sentit, l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, veu "desproporcionat" que els Mossos d'Esquadra activessin ahir l'operació Gàbia. En declaracions a Catalunya Ràdio, Forn ha admès que és "sorprenent" que la policia no l'aconseguís "agafar" però ha afegit que el dispositiu activat un cop Puigdemont va desaparèixer va ser "desproporcionat". "El que jo no hagués fet és l'operació Gàbia, pensada per casos molt extrems", ha afirmat recordant que es va activar pels atemptats del 17 d'agost del 2017. "No sé si s'havia repetit un dispositiu d'aquesta envergadura", ha afegit. Forn també ha defensat que la policia és "bona" i creu que els errors comesos són "de les persones que els dirigeixen.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!