L’eurodiputat electe de Junts+, Toni Comín, ha fet marxa enrere en la seva decisió de tornar a Catalunya al costat del president a l'exili Carles Puigdemont per a la sessió d’investidura al Parlament. Tot i que havia dit i repetit que aquesta era la seva intenció per a fer un retorn de l’exili conjunt amb Puigdemont i Lluís Puig, Comín considera ara que la seva situació no és la mateixa perquè, a diferència dels seus companys de partit, ell no és diputat del Parlament i no tindria la protecció que el president de la cambra, Josep Rull, ha dit que garantiria per a evitar que cap diputat sigui detingut. Comín assegura ara que la decisió del Suprem de mantenir les seves ordres de detencions faran que el seu “exili s’allargui” en el temps.

Toni Comín no ha tancat la porta a cap escenari -tampoc al del seu retorn-, però, en una entrevista a RAC1, s’ha desdit en el seu anunci de tornar amb Puigdemont i Puig per a una investidura. Malgrat això, remarca que no tenir clar quan serà la investidura fa que traslladi en el temps la seva decisió i que “en funció de situacions personals i polítiques, prendrà les decisions”.

Desvincula la seva situació de la de Puigdemont

L’eurodiputat electe de Junts ha desvinculat la seva nova situació de la de Puigdemont, de qui ha recordat que manté la seva intenció de tornar a Catalunya per a la sessió d’investidura, sigui qui sigui el candidat que es presenti. “Ell ha sigut molt clar en això”, ha reiterat, tot afegint que “no es pot donar per fet que quan torni el president segur que hi hagi una ordre de detenció, però és probable, no és un escenari descartat”. “Ell ha sigut molt clar dient que tornarà igualment i Rull diu que protegirà la inviolabilitat parlamentària. I jo, en el meu cas, ja ho veuré, perquè després de la decisió de Llarena...”, ha sentenciat. “Sempre he tingut voluntat de tornada conjunta, però Puigdemont i Puig són diputats jo no”, ha afegit.

Comín ha fet aquestes declaracions l'endemà del retorn dels exiliats de Suïssa pel cas contra Tsunami Democràtic, que ja ha quedat arxivat. Divendres l'eurodiputat electe va expressar a través de les xarxes la seva "felicitat màxima" per ells i els seus familiars. El president a l'exili Carles Puigdemont va ser un dels primers en celebrar aquest retorn: "Amb el retorn dels exiliats perseguits per la gran farsa judicial que ha estat el cas Tsunami s'acaba una injustícia, i és una gran alegria en termes personals i familiars. Però encara som lluny de tenir les condicions que ens permetin fer política amb la normalitat a què tenim dret no només personalment, sinó sobretot com a poble", va afirmar a través de la xarxa X.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!