L’empresonament del comissari José Manuel Villarejo, el novembre del 2017,  no ha estat impediment perquè continués traficant amb informació. Així, va arribar a oferir mitjançant intermediaris i a canvi de 10 milions d’euros, proves que podrien “anul·lar el cas Pujol i el procés”.

Així es desprèn del sumari de la peça 28 del sumari del cas Tàndem, que investiga la trama de la venda d’informació policial per part de l’entorn de Villarejo a canvi de quantitats milionàries, segons avança El Mundo.

Tota mena de material

Una persona de l’entorn de Villarejo va oferir al detectiu Francisco Marco, propietari de l’agència Método 3, tota la informació sobre l’Operació Catalunya. “Les proves per anul·lar el cas Pujol i el procés valen 10 milions d’euros i s’ha de pagar un per avançat a coma prova de bona voluntat”, li haurien ofert a Marco. Es tractava de gravacions, rebuts de pagaments amb fons reservats, documents així com una declaració de Villarejo davant del jutge que confirmaria la veracitat de la informació.

Marco va denunciar els fets el juliol passat a la policia judicial i va aportar gravacions de les converses amb l’intermediari de Villarejo, Javier Ruiz, un intern que havia coincidit amb l’excomissari a la presó d’Estremera i que assegurava parlar en nom d’ell. Marco va fer el contacte amb motiu de l’elaboració d’un llibre sobre l’excomissari.

El detectiu Francisco Marco, de Método 3 / EFE

Informe policial

Arran de la denúncia de Marco, la policia va elaborar un informe, que va elevar el jutge del cas Tandem, Manuel García Castellón, i a la fiscalia, on alertava de la comissió dels delictes de revelació de secrets, infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets per part d’un grup de persones pròximes a Villarejo. La investigació policial va determinar contactes entre la dona del Villarejo, Gema Alcalá, i Javier Ruiz en almenys tres ocasions.

El primer contacte de Marco amb Villarejo, segons el sumari, va ser el 7 de març del 2020 a través d’un SMS. Posteriorment van contactar en dues ocasions i Ruiz li va oferir la possibilitat que un advocat visités Villarejo a la presó per acabar de negociar el preu dels informes. Els contactes es van reprendre després que jutge processés la família Pujol, el juliol del 2017. Va ser llavors quan Ruiz es posa en contacte amb el detectiu per tancar l'acord.

Connexió directa

El magistrat sosté que la informació que oferia Marco a l'intermediari es troba "en connexió directa" amb altres peces del cas Tandem i confirma que s'estaria comercialitzant amb còpies de material confiscat a Villarejo "amb finalitats espúries".

El jutge Garcia Castejón, en rebre l'informe policial, va intervenir les comunicacions de les persones que van participar en la negociació i es van escorcollar els domicilis de Ruiz, un altre intern amb el qual havia coincidit a Estremera, així com la cel·la i el domicili del comissari Villarejo. Les indagacions, segons el magistrat, vinculen tots els investigats a una trama aparentment dirigida per Villarejo per vendre a terceres persones documentació que el comissari va anar atresorant mentre va exercir de policia.