El comissari de Justícia de la Unió Europea, Didier J. L. Reynders, ha negat aquest dimecres preocupació per la llei d'amnistia que ha presentat el PSOE al Congrés dels Diputats i que ha pactat amb els partits independentistes. Ho ha dit en unes declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de l'Eurocambra, en espera de la reunió sobre l'oficialitat del català al Consell d'Afers Generals. Reyners ha explicat que simplement ha demanat el projecte de llei d'amnistia al ministre de Presidència, Félix Bolaños, que ha rebut aquest mateix dimarts. "Ara estem en curs d'analitzar-lo. Vinc de Washington i no he tingut temps", ha explicat el comissari de Justícia de la UE.

 

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats 

Anàlisi dels serveis jurídics

A més, Reynders ha assegurat que ho hauran d'analitzar els seus serveis jurídics com a primer pas i, un cop estigui analitzat, es posarà en contacte amb el govern espanyol per organitzar una trobada per dialogar sobre aquesta qüestió. "Primer, els serveis jurídics han d'analitzar que tot estigui en ordre. Mai no he expressat preocupació. Sempre he dit el mateix, que primer em calia rebre el text", ha dit el comissari Reynders. 

El govern espanyol va enviar aquest dimarts el text de la llei d'amnistia. De fet, la ministra de Justícia en funcions, Pilar Llop, va mantenir una trobada informal amb Reynders, a qui ha traslladat que entén el seu interès per l'amnistia, però que primer cal tractar la qüestió a les Corts espanyoles. De fet, la trobada va ser a Washington, en el context d'una reunió ministerial de la Unió Europea amb els Estats Units sobre Justícia i Afers d'Interior. A més, el mateix ministre de Presidència del govern espanyol, Félix Bolaños, ha sol·licitat una reunió formal amb Reynders per exposar la posició del govern espanyol. 

Sense preocupació a la CE

Així mateix, un alt funcionari de la Comissió Europea ha descartat, en principi, que el text de la proposició de llei d'amnistia li causi preocupació quant al seu compliment de les normes comunitàries, ja que no queden desprotegits els interessos financers de la UE ni es desenvolupa el concepte de la politització de la justícia, que sí que recollia l'acord signat pel PSOE i Junts a Brussel·les.

Aquesta font, pròxima als comissaris responsables d'analitzar el text, ha transmès a EFE el seu punt de vista sobre la proposició de llei, que havia estat remesa avui en una carta del ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, als comissaris europeus de Valors i Transparència, Vera Jourová (també vicepresidenta de la institució), i de Justícia, Didier Reynders.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!