Un dia abans que Oriol Junqueras presenti la seva candidatura, Militància Decidim, per recuperar la presidència d'Esquerra Republicana, la Comissió de Garanties del partit ha resolt que el de Sant Vicenç dels Horts ha de presentar l'informe de gestió de la seva presidència, cosa que encara no ha fet tot i que va dimitir el 10 de juny, tal com estava previst, l'endemà de les europees. El conseller nacional Joan Puig, que ara dona suport a la candidatura de Foc Nou -crítica amb la direcció-, havia reclamat l'informe en qüestió i la Comissió de Garanties li ha donat la raó. Amb tot, Puig havia plantejat que el fet que Junqueras no l'hagués presentat podia posar en qüestió el calendari del congrés nacional extraordinari, convocat arran de la seva dimissió, quelcom que aquest organisme rebutja. "La comissió de garanties considera que s'ha de realitzar l'informe de la presidència sortint d'Esquerra Republicana abans de la celebració del Congrés Nacional. La comissió de garanties considera que la manca de presentació de l'informe de gestió de la presidència sortint no invalida el procés congressual, atès que no pot ser considerar un defecte que provoqui la nul·litat de ple dret", resol. 

Què diuen exactament els estatuts d'ERC sobre aquest informe?  L'article 55, que regula la convocatòria de la jornada electoral específica: "S’ha de convocar un Consell Nacional que ha de tractar, com a mínim, els següents punts de l’ordre del dia: Aprovació de l’Informe de gestió de la Presidència d’Esquerra Republicana sortint. Aprovació de l’Informe sobre la gestió econòmica i patrimonial del partit. Aprovació del Reglament de la jornada electoral. Aprovació dels membres de la Mesa de la jornada electoral". Tot i que la jornada electoral encara no ha estat convocada oficialment (això passarà el 7 d'octubre), en el Consell Nacional celebrat el 27 de juny, es va aprovar el reglament del congrés, els membres de la Mesa de la Jornada Electoral, que se celebrarà el 30 de novembre i l'informe sobre la gestió econòmica i patrimonial del partit, a càrrec del secretari de finances, Jordi Roig, que va signar el manifest contra Junqueras. 

Els portaveus de Foc Nou

Puig dona suport a la candidatura de Foc Nou, tot denunciant els pactes amb el PSC i el PSOE i sent molt crític amb la direcció actual del partit i també amb Oriol Junqueras. En aquesta darrera setmana aquesta candidatura, l'única que encara no té candidat a la presidència proclamat, ha fet públics els noms dels seus quatre portaveus: l'exdiputat al Parlament Jordi Orobitg, el portaveu a l'Ajuntament de Sabadell Gabriel Fernández, la regidora a Matadepera Ana Piñol, i la barcelonina Esther Martin. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!