Sense acord. PSOE i Podemos no s’han entès dins la comissió d’investigació a porta tancada de l’Operació Catalunya i no hi ha hagut manera d’arribar a un pacte i tenir una llista definitiva de noms de persones que compareguin en la comissió. Els grups han acordat ara tornar-se a trobar el 18 d’abril per celebrar una reunió amb els mateixos objectius que tenia la d’avui: negociar i elaborar una llista conjunta de compareixents. Alguns dels assistents en aquesta comissió expliquen que el PSOE s’ha negat a incloure noms socialistes a la llista definitiva, mentre que Podemos ha donat suport a la llista presentada per Esquerra Republicana.
El PSOE va decidir finalment no incloure Mariano Rajoy dins la seva llista de sol·licituds de compareixences a la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya. Els socialistes sí que hi van incloure els noms de José Manuel Villarejo, Jorge Fernández Díaz i María Dolores de Cospedal, però, tot i enfocar-se a personatges de l’òrbita del PP, van voler eximir de responsabilitats l’expresident del govern espanyol. Aquest dimarts, quan encara es feien travesses als passadissos del Congrés sobre aquestes llistes, fonts de la direcció parlamentària socialista apuntaven que “Rajoy sempre fa de Rajoy”, amb relació al fet que dur l'exlíder del PP a una comissió acaba sent inútil perquè no acaba resolent cap dubte.
Per altra banda, Unidas Podemos, després de no haver arribat a un acord amb el PSOE, va sol·licitar la compareixença de l'exlíder dels morats i exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias. Aquest grup parlamentari sí que va sol·licitar la compareixença de Rajoy, a més de la de Cospedal i l'actual president de l'Audiència Nacional. L'argument d'Unidas Podemos per incloure Iglesias és que ell també ha estat "víctima de les clavegueres de l'Estat".
Tal com va informar ElNacional.cat aquest dimarts, les llistes de noms dels grups independentistes giraven al voltant de tres noms: Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz i Pablo Casado. Esquerra Republicana va presentar aquest dimecres una llista que, tal com ja havia avançat Gabriel Rufián, incloïa l’expresident del PP Pablo Casado. “Fa temps que Casado no parla”, va justificar el republicà; a més d’afegir que ERC pretenia dur Villarejo. Així es va confirmar, perquè també van incloure l’excomissari a la llista. Esquerra va afegir també noms com el d’Alberto Núñez Feijóo, José María Aznar i l’actual ministre Fernando Grande-Marlaska; a més de Rajoy, Cospedal, Pino, Montoro, De Guindos i Sánchez-Camacho.
La llista de Junts per Catalunya —centrada sobretot en l’entramat de la branca andorrana de l’Operació Catalunya— incloïa també els noms de l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, els exministres Luis de Guindos i Cristóbal Montoro, l'exconseller delegat de Banca Andorrana Joan Pau Miquel, l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exconseller d'Economia Jaume Giró, l'exgovernador del Banc d'Espanya Luis María Linde, i Francisco Martínez, exnúmero 2 de Jorge Fernández Díaz.
La llista de la CUP, a la qual també ha tingut accés aquest diari, inclou tots els presidents del govern espanyol, des de Felipe González a Pedro Sánchez; tots els ministres de l’Interior i Defensa, entre els quals apareixen els populars Jorge Fernández Díaz, Juan Ignacio Zoido i María Dolores de Cospedal, i ministres d’altres èpoques com el socialista José Barrionuevo. Els anticapitalistes també pretén que hi assisteixin les persones que han estat directores del CNI, com Félix Sanz Roldán o Paz Esteban; a més de tota la gent que ha dirigit el CNP, la Guàrdia Civil o ha estat secretari d’Estat de Seguretat.