El portaveu del grup parlamentari dels Comuns, David Cid, ha instat el president de la Generalitat, Salvador Illa, a escollir si prioritza Rodalies i solucionar la crisi de l'accés de l'habitatge o ampliar l'aeroport del Prat. "Serà jutjat per si prioritza Rodalies i solucionar la crisi de l'accés de l'habitatge", ha dit David Cid. En aquest context, Cid ha insistit que aquests seran els dos elements que marcaran el mandat de Salvador Illa com a president de la Generalitat, a qui ha demanat “d'explorar tot l'autogovern” per a regular el lloguer de temporada i per habitacions a Catalunya. Cid també ha insistit que la negociació dels pressupostos serà la “prova de foc” de la legislatura.

Cid ha assegurat que, durant el discurs d'aquest dimarts del president Illa en el qual va anunciar 50.000 habitatges públics, van trobar a faltar “certes coses”. “No va parlar de turisme. Per nosaltres no té sentit que es vulguin portar 20 milions més de turistes i tinguem les Rodalies com les tenim”, ha dit Cid, fent referència a les avaries diàries que hi ha en el servei. Tot i això, el diputat dels Comuns s'ha fet seves les polítiques d'habitatge anunciades pel president Illa i ha celebrat que tingui “intenció de seguir el full de ruta” del partit en matèria d'habitatge. “Cal veure si els anuncis són propis o si és crèdit, i on construirem els nous habitatges”, ha subratllat Cid, que també ha reclamat posar en marxa el règim sancionador per posar fi a abusos vinculats al lloguer. “Ens hi estem jugant el projecte de vida de milers i milers de ciutadans”, ha apuntat el portaveu dels comuns.

Crítiques a Junts per Catalunya

El portaveu dels Comuns també ha carregat contra Junts per Catalunya per haver votat al Congrés contra la llei de la regulació del lloguer de temporada. “No diguin que defensen Catalunya”, ha retret. “La dreta parla molt de llibertat, o una pretesa llibertat. La llibertat no és anar a fer canyes, sinó tenir un habitatge o poder agafar el transport públic”, ha afirmat David Cid, que també ha exigit al líder socialista que treballi per aconseguir el finançament singular. De fet, Salvador Illa també ha seguit la línia dels Comuns i, posteriorment, també ha carregat contra Junts per Catalunya per la votació sobre la regulació del lloguer de temporada. 

Illa promet mesures per controlar els lloguers de temporada

En el seu torn de rèplica, el president de la Generalitat, Salvador Illa, ha promès als Comuns que hi haurà “mesures” per controlar els llogues de temporada. Durant la seva intervenció de rèplica al debat de política general, Illa ha augurat que la regulació serà “abans de finals d'any”. Segons ha dit, tant ell com la consellera Sílvia Paneque estan treballant i col·laborant amb el govern espanyol per “resoldre aquest problema greu”. D'altra banda, Illa s'ha referit a la situació de Rodalies i ha avançat que “és literalment impossible resoldre-ho en cinc mesos". Per això ha demanat "un temps ampli" per poder millorar el servei.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!