Una nova gravació entre Joan Carles I i la seva amant Bárbara Rey, revela el que sempre ha estat el secret de l'ametller. "Vida familiar, cap ni una. A l'estiu una mica més, però no parlem", li confessa el rei sobre la seva relació amb la reina Sofia en una conversa telefònica el 1994 que ha publicat aquest divendres OkDiario. Els actuals reis emèrits es van casar el maig del 1962 a Atenes, i en els anys següents van tenir tres fills: la infanta Elena el 1963, la infanta Cristina el 1965 i el rei Felip VI el 1968. Segons es desprèn de les converses entre el monarca i l'actriu murciana, el naixement de l'hereu hauria marcat la fi definitiva de la relació, tot i que avui dia continuen casats de forma oficial. Joan Carles explica que el matrimoni amb la reina de Grècia i Dinamarca era el que més li convenia com a futur rei, i tot i que en l'àmbit personal la relació no funcionava, als àudios es mostra satisfet amb aquesta decisió pel paper de la reina de cara al públic. "La veritat és que, per una banda, entre tu i jo... Seré egoista. Per una banda, per a mi és comodíssim", confessa Joan Carles I. Bárbara Rey li concedeix que "com a reina compleix de meravella" i el monarca ho confirma: "Oi tant si compleix! I a sobre, aguanta, no se'n va amb un altre." En un altre fragment de la conversa conclou que amb el matrimoni amb Sofia ha fet "bingo". "El seu paper el fa com el número 1", celebra. 

Rey inicia una de les converses que va gravar amb el monarca durant una etapa de la seva relació com a amants amb l'objectiu de tenir informació compromesa i fer-li xantatge. "Com està la reina?", pregunta de forma desinteressada l'actriu. Joan Carles explica que la seva esposa està "una miqueta cabrejada" perquè no li fa cas. I és en aquest punt que la vedet intenta aprofundir en la qüestió: "Però fa molt de temps que esteu així. Quants anys porteu?" El rei no entén la pregunta i li respon que porten més de 30 anys casats. "No! Vull dir malament, que no esteu junts. Poc després de néixer Felip, oi?", insisteix. El rei li dona la raó: "Doncs jo crec que sí". La vedet intenta saber quin va ser el motiu que va provocar la ruptura, però el monarca respon amb evasives: "Doncs mira, per culpa meva i culpa seva. Jo crec que un matrimoni sempre hi ha de les dues parts". 

Joan Carles reconeix que el matrimoni no va ser "forçat" i que al principi Sofia era "afectuosa" amb ell i que en part estava "enamorat". Al llarg de la conversa, però, l'actriu comenta que la reina té una mentalitat molt "quadrada" i el rei explica que sovint es molesta per les coses que ell fa perquè té l'esperança que la relació torni a funcionar, com al principi. "Es pensa que algun dia tornarà a ser el que era abans. L'altre dia li ho vaig dir: 'Mira això no torna'". El rei reconeix que les seves accions poden molestar la reina, com ara el fet que marxi un cap de setmana, i per això li insisteix que faci la seva vida privada. "Organitza't tu", li deia a Sofia. I així posa com a exemple: "L'altre dia, quan jo me'n vaig anar a Palma, ella se'n va anar a París i a Londres. Doncs molt bé. Em va semblar molt bé. Doncs perfecte". "O sigui que només la veus en actes oficials", conclou Rey, i Joan Carles li confessa: "Jo mai no parlo amb ella com parlo amb tu".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!