El Consell de la República ha estat víctima aquest dilluns d'un atac informàtic i d'una vulneració del compte oficial d'Instagram, així com d'algun dispositiu privat "molt probablement", del vicepresident Toni Comín. El Consell ho ha denunciat a través d'un comunicat on afirmen que els pirates "probablement a sou de les clavegueres de l'Estat" han aconseguit fer-se amb informació provisional i l'han publicat de "manera delictiva amb la intenció de danyar el Consell i els seus membres". Des del Consell anuncien que els fets són "activitats criminals greus" i que es posaran en coneixement de la policia i la justícia. A més, apunten que "cal recordar que no és la primera vegada que el Consell és víctima d'atacs delictius" tant en la seva estructura tecnològica com de comunicació. Tanmateix, adverteixen que seguiran treballant "més que mai" per la seva missió "que no és altra que culminar el procés iniciat amb el referèndum d'independència de Catalunya de l'octubre del 2017". 

Atacs informàtics

No és el primer cop que el Consell de la República denuncia un atac informàtic. L'abril del 2020 va denunciar que havia rebut 38.640 atacs informàtics contra la campanya d’objecció fiscal Prou Monarquia, i va insinuar que l’Agència Tributària espanyola hi està al darrere. En un comunicat l'organisme explicava que des del 16 d’abril —quan es va posar en marxa la campanya— fins al 30 d'abril havien rebut 38.640 atacs, la gran majoria dels quals —38.310— només en una setmana. El Consell va indicar que segons els seus serveis informàtics, la localització de la procedència de bona part de les emissions contra la campanya és a Badalona, “en la proximitat de l’oficina local de l’Agència Tributària espanyola” adjuntant una captura de pantalla de Google Maps per demostrar-ho.

La defensa del Consell 

El Consell de la República, presidit per Carles Puigdemont va impulsar aquest estiu una campanya d'autoinculpació per les "detencions il·legals i arbitràries" que es van produir arran del retorn de Puigdemont a Catalunya. L'entitat defensava que les persones que hi van participar en la rebuda a Puigdemont a l'Arc de Triomf ho van fer "de manera pacífica" i assegurava que no acceptarà la "criminalització de la nostra implicació en la defensa de les llibertats". Amb la campanya sota el lema #JoTambéHiVaigParticipar el Consell de la República va preparar un escrit d'autoinculpació que també van fer servir diversos membres de Junts per Catalunya per defensar que els assistents van exercir els seus drets de reunió i d’expressió. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!