El Consell de la República, les entitats independentistes, a més de Junts per Catalunya i la CUP, han convocat un acte aquest dijous al passeig de Lluís Companys de Barcelona per rebre el president Carles Puigdemont abans que es dirigeixi al Parlament per assistir a la investidura del socialista Salvador Illa. La convocatòria és a les 8 h del matí i l'acte s'iniciarà a les 9 h. Hi haurà un únic parlament del president, que tot seguit es dirigirà al ple, i els càrrecs electes que hi assistiran seran cridats a acompanyar-lo fins a la cambra catalana.

Puigdemont ha anunciat minuts abans de convocar-se l'acte que ja ha iniciat el viatge de retorn de l'exili per assistir al Parlament a la sessió d'investidura d'Illa com a nou president de la Generalitat, amb els vots d'ERC i la CUP. Assegura que aquest és l'únic camí per a la normalitat democràtica i que, malgrat el risc de ser detingut, serà la via per denunciar el que descriu com "l'actitud de rebel·lió en què s'han bunquerizat alguns jutges del Suprem". Atès que el jutge instructor Pablo Llarena no ha aixecat l'ordre de detenció contra ell, amb l'argument que els fets pels quals se l'investiga queden fora de la llei d'amnistia, els Mossos han rebut la instrucció de detenir-lo abans no entri al Parlament.

A l'acte, segons ha pogut saber ElNacional.cat, hi han estat convocats els diputats i càrrecs electes del 2017 i els actuals, que ocuparan una zona específica de convidats, i tots ells seran cridats a acompanyar-lo fins a les portes del Parlament. També s'hi ha convocat la societat civil i la ciutadania, perquè faci costat al polític gironí en el seu retorn després més de sis anys a l'exili.

El Consell de la República ha estat el primer a anunciar la convocatòria i tot seguit s'hi han afegit la resta d'entitats, entre les quals, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural.

Pel que fa els partits, s'han sumat a la convocatòria tant Junts per Catalunya, el partit que lidera Carles Puigdemont, com la CUP. No s'hi ha afegit ERC, que després de l'acord per investir Illa ha entrat en una espiral de tensió amb Puigdemont. 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la noticia, actualitzeu la pàgina.