El Consell de la República ha respost aquest dimecres a la informació publicada per alguns mitjans on s'afirmava que l'entitat enfrontava tensions internes per la presumpta opacitat dels comptes i la mala gestió del seu vicepresident, Toni Comín. En un comunicat, el Consell ha desmentit aquestes informacions i ha defensat la tasca de Comín. "Els comptes del Consell de la República es presenten anualment a les autoritats competents, sent validats a cada exercici sense incidències i d'acord amb la legislació de Bèlgica. Sent la conseqüència de la validació esmentada, per una banda, el Govern vol certificar la plena confiança en la gestió financera duta a terme fins al dia d'avui", han detallat al comunicat. 

A més, l'organització ha reafirmat la seva confiança en el paper de Toni Comín com a interlocutor entre el Consell de la República i CatGlobal, entitat que dona cobertura a Bèlgica al Consell. "El govern del Consell manté i es reafirma en què la funció d'interlocutor entre el Consell de la República i CatGlobal, ha de continuar recaient en la figura del vicepresident Toni Comín", ha subratllat l'entitat. 

Finalment, el comunicat conclou informant que es durà a terme una "auditoria encarregada a un tercer extern amb l'objectiu de constatar la diligència en la gestió financera del Consell de la República". D'aquesta manera el Consell reivindica la seva transparència i tanca files al voltant de Comín. 

Acusacions contra Comín

Dins del Consell de la República hi ha hagut crítiques a la tasca de Comín, en concret, els denunciants retreien que era el vicepresident de l'entitat qui seria l'encarregat de dir "quina és la destinació" de les donacions que rep l'entitat per part de la ciutadania i que, "sobrepassant les seves prerrogatives, també ha dirigit la gestió ordinària de CatGlobal". A més, el passat setembre una trentena de membres de l'Assemblea de Representants de l'organització van criticar a través d'un escrit l'actitud de Comín. Entre les crítiques d'aquests 30 representants hi havia una per la procedència de Comín, de qui retreien que tenia una "trajectòria política molt fluctuant (dins d'alguns partits avui espanyolistes)".  I és que Comín va formar part, primer, del PSC, i després, del PSC, abans de recaure a Junts per Catalunya, del qual n'és eurodiputat. "Cada dia que passa amb ell en una posició clau, temem que el projecte del Consell pugui estar marcat per la desconfiança, el despotisme i, fins i tot, per l’obsolescència", recollien els crítics en un comunicat. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!