El Consell per la República inaugurarà aquest dijous a Frankfurt (Alemanya) la seva primera delegació a l'exterior. L'obertura d'aquesta oficina s'emmarca en el pla de govern de la institució per tal d'implementar una xarxa diplomàtica internacional. A l'acte d'inauguració hi intervindran el president del Consell, Carles Puigdemont, el vicepresident, Toni Comín, i el delegat exterior del Consell a Alemanya, Axel Schönberger.
El passat mes de febrer el Consell, que té seu a Bèlgica, va anunciar la voluntat de desplegar una "xarxa de representants exteriors" a ciutats clau de tot el món amb l'objectiu de dur a terme "l'acció internacional que l'autonomia no pot fer".
Internacionalització
Es tracta d'una "tasca d'internacionalització" que focalitza l'activitat en tres àmbits: polític i institucional; judicial i de tribunals internacionals; i societat civil i opinió pública. L'objectiu és construir aliances amb aquests sectors per denunciar "repressió i vulneració de l'estat de dret a Espanya"; impulsar el reconeixement del dret a l'autodeterminació i el reconeixement de la República catalana declarada el 27 d'octubre del 2017 al Parlament i la validesa del referèndum de l'1-O.
Alemanya és un dels estats que es va oposar a lliurar Puigdemont a la justícia espanyola després que va ser detingut a Neumünster el març del 2018 mentre tornava en cotxe a Bèlgica des de Finlàndia. El Tribunal Superior de Schleswig-Holstein va acceptar extraditar Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons públics, però no per sedició ni rebel·lió, com demanava el jutge instructor, Pablo Llarena. Espanya va rebutjar l'extradició atès que només hauria pogut jutjar-lo per malversació.