El Consell de la República portarà la Identitat Digital Republicana a quatre ajuntaments més, segons han avançat aquest dijous fonts de l'entitat independentista. Concretament, signarà convenis de col·laboració amb els consistoris de Sant Pol de Mar (Maresme), Arbúcies (Selva), Amer (Selva) i Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) perquè puguin fer servir la IDR. La signatura d'aquests convenis s'anunciarà el pròxim dimarts en una roda de premsa a Sant Pol de Mar, que també servirà per explicar els resultats de la prova pilot iniciada aquest estiu a Torres de Segre (Segrià) — on ja es va implantar la IDR com a possibilitat d'accedir a la piscina municipal (s'hi van registrar una vintena de veïns).
L'objectiu de la col·laboració és que els ajuntaments reconeguin la "complementarietat" del Consell de la República i la seva utilitat, així com evidenciar la utilitat de la IDR com una identitat paral·lela al DNI espanyol a l'hora d'accedir a serveis municipals. Els convenis també busquen demostrar que, "més enllà de les disputes entre partits", des dels municipis es poden portar a terme accions per avançar dins dels límits del marc legislatiu actual cap a l'ús de la IDR. La col·laboració haurà de ser aprovada pels plens dels quatre consistoris, els governs dels quals estan formats per diferents partits: a Sant Pol governen ERC i la CUP; a Arbúcies, independents; a Amer, Junts; i a Sant Feliu de Pallerols, ERC.
El Consell de la República ha iniciat fa poc un procés de verificació de la IDR de les persones registrades, cosa que necessita la incorporació obligatòria d'una fotografia de la persona registrada mitjançant l'aplicació mòbil. L'entitat ha impulsat dues vies per a la verificació: per una banda, mitjançant el document amb el qual es va registrar la persona (DNI o passaport, per exemple); per una altra, mitjançant un sistema de doble verificació que s'inspira en el "sistema anglosaxó". En el segon cas, seran dues persones verificades i membres del Consell de la República qui hauran de validar la verificació de la tercera persona mitjançant la comprovació que les dades són correctes — nom, cognoms, fotografia, edat i document d'identitat amb el qual es va registrar.
La finalitat d'aquest procés és homologar la IDR perquè tingui la validesa de qualsevol identificació oficial, així com fer que la IDR sigui "segura, vàlida, efectiva, personal i intransferible" i aconseguir una desconnexió del DNI espanyol. Es busca que es generi un "efecte bolla de neu" mitjançant que les persones verificades vagin verificant la resta. Estar verificat serà una condició per poder fer ús de la IDR en administracions públiques com els ajuntaments.