Indignació de la presidenta del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite), Consuelo Ordóñez, contra l'ús de fotografies de víctimes d'ETA per part del PP. Consuelo Ordóñez ha carregat contra el portaveu del PP en el Congrés, Miguel Tellado, per utilitzar fotografies de víctimes d'ETA que van ser membres del PSOE per arremetre contra el govern de Pedro Sánchez per l'esmena que convalida penes a l'estranger a presos etarres. "No podeu fer més fàstic", ha afirmat Ordóñez. Miguel Tellado va mostrar les imatges en el ple celebrat aquest dimecres, on PSOE i PP van protagonitzar novament una batussa sobre la convalidació de condemnes.

"Aquesta imatge serà de les més repugnants que m'ha tocat veure en la meva vida. Resumeix a la perfecció el que signifiquen els nostres familiars assassinats per ETA per a vosaltres", ha expressat amb contundència la germana del polític del Partit Popular Gregorio Ordóñez, assassinat per l'organització terrorista el 1995, en un missatge a la xarxa social X. Consuelo Ordóñez ha reclamat als d'Alberto Núñez Feijóo que treguin les seves "brutes mans de sobre dels nostres éssers estimats", per després finalitzar el seu missatge taxativament: "No podeu fer més fàstic".

Consuelo Ordoñez, presidenta del Col·lectiu Víctimes del terrorisme / Foto: Efe

Cinisme

El missatge d'Ordoñez té lloc després que en la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres a la cambra baixa, Miguel Tellado ensenyés un cartell amb les imatges de dotze càrrecs socialistes assassinats per ETA al ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública Óscar López. El portaveu popular va mostrar el ministre amb les fotos, mentre la seva companya de bancada, Macarena Montesinos, reia i assenyalava el cartell. Les declaracions d'Ordóñez contra el PP arriben després que critiqués la decisió de traslladar la norma europea. La presidenta del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme ha denunciat les conseqüències de la reforma legal que beneficiarà 44 presos etarres que compleixen condemna en presons de la UE i ha titllat de "cínics" tots els polítics que van recolzar en el Congrés de Diputats el canvi legal.

Respectar la memòria de les víctimes

Consuelo Ordóñez no ha estat l'única en criticar la conducta de Tellado al Congrés dels Diputats. Altres familiars de víctimes d'ETA han mostrat el seu rebuig a les xarxes socials. És el cas de María Jauregi, filla de l'exgovernador civil socialista en Gipuzkoa Juan María Jáuregui, assassinat per ETA el 2000, que ha acusat el portaveu del PP d'utilitzar les víctimes de la banda terrorista com a "arma llancívola". María Jauregi ha demanat a Tellado que respecti la memòria del seu pare assassinat: "A veure si ets capaç de mirar-me als ulls i dir-me que no tornaràs a utilitzar la imatge d'aita com a arma llancívola i a veure si d'una vegada per totes, respectes la seva memòria".

També s'han afegit a les crítiques a Tellado Josu Elespe, fill de Froilán Elespe, assassinat per la banda terrorista en 2001, i la filla d'Isaías Carrasco, assassinat per ETA set anys després. "Afortunadament, el que digui aquest home me la bufa en grau extrem, si no, veure com subjecta barroerament una foto amb la imatge del meu pare em regiraria les tripes fins al vòmit", ha publicat en un missatge a X Josu Elespe. "Deixar d'utilitzar a les víctimes no va amb vosaltres, oi? Sou uns pocavergonyes. No vull tornar a veure la foto del meu pare a les teves mans", és el missatge indignat de Sandra Carrasco.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!