Primer cop al català: el PP ha iniciat el canvi de nom de València. La nova alcaldessa de la capital valenciana, María José Catalá, ha presidit aquest dimarts la primera Junta de Govern Local —en la qual s'ha engegat "el tràmit per recuperar les tradicions en la celebració del 9 d'octubre i la denominació bilingüe de la ciutat". És a dir, que aviat serà oficialment València (en català) i Valencia (en castellà, sense l'accent). Ja ho advertíem la setmana passada: el valencià està a la corda fluixa en el País Valencià, per mor de la victòria del PP i Vox.
Va ser durant el ple d'investidura d'aquest cap de setmana quan Catalá va avançar els seus plans catalanòfobs per a la ciutat. "Les nostres llengües oficials són el valencià i el castellà, la nostra terra és la Comunitat Valenciana (en lloc del País Valencià), i la nostra bandera és la senyera", va sentenciar. Llavors, ho va deixar clar: "Recuperarem la denominació bilingüe de la ciutat i protegirem les nostres senyes d'identitat i les nostres tradicions". Com a mínim, la nova alcaldessa ha respectat la senyera.
Primera Junta de Govern Local rodejada d'un gran equip.
— María José Catalá (@mjosecatala) June 20, 2023
Iniciem el tràmit per a recuperar les tradicions en la celebració del 9 d'Octubre i la denominació bilingüe de la ciutat. pic.twitter.com/IVgOeAml5w
LGTBI-fòbia a Nàquera
A València, el PP governa sol després d'excloure Vox del govern municipal. Però hi ha municipis on la dreta i la ultradreta sí que governen plegades. És el cas de Nàquera (Camp de Túria), on l'acord de govern entre Vox i el PP per a la investidura de l'extremista Iván Expósito inclou mesures com la retirada de banderes LGTBI dels edificis oficials i substituir les concentracions contra la violència masclista per simples actes "contra tota violència" o "contra la violència". Tot, en el mes de l'Orgull.
La nova política LGTBI-fòbica i masclista de Nàquera sembla que serà el pa de cada dia a l'estat espanyol si el PP i Vox aconsegueixen formar govern després de les eleccions generals del 23-J. Així es desprèn de les paraules pronunciades per Alberto Núñez Feijóo aquest dilluns sobre Carlos Flores, membre de Vox condemnat per maltractament i que ha format part de l'equació per pactar el govern del País Valencià. Lluny de condemnar la violència masclista exercida per Flores, Feijóo es va limitar a assenyalar que l'ultradretà va patir "un divorci dur". És per això que des de forces com el PSOE o Sumar han censurat amb contundència les lamentables declaracions del líder popular.