L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, està satisfeta amb l'ajuda militar i la instal·lació adaptada als sensesostre a Fira Barcelona per passar el confinament durant el coronavirus. Però no ho veu així la Fundació Arrels, un dels principals col·lectius que lluiten per dignificar les condicions de vida de les persones que no disposen d'una llar.
Aquest matí, s'ha obert el campament a Montjuïc amb 225 llits i proveirà de menjar i dutxes a totes les persones en situació d'exclusió. No obstant, la primera iniciativa arriba a l'equador de la segona setmana de confinament i sense cobrir la majoria dels necessitats. Tan sols a la ciutat de Barcelona, segons les darreres dades del mes de juny, hi ha 1.200 persones que viuen al carrer.
És a dir, tan sols un 18% d'aquestes persones avui podran dormir a Fira Barcelona. D'altra banda, també s'han de comptar les 2.000 que fins ara estaven en albergs de durada temporal. No obstant, des de l'ajuntament de Barcelona han assegurat que la cobertura s'anirà ampliant.
Des de la Fundació Arrels consideren que "les mesures de l'Ajuntament són un avenç però no arriben a la majoria de les persones que viuen al carrer". Expliquen que "es tracta d'un pas endavant per donar resposta a la greu situació que viuen aquestes persones" i admeten "valorar l'esforç que estan fent però no arriben a la majoria". D'altra banda també mostren la seva preocupació sobre què passarà amb les persones que, arribat el cas, "la policia o els militars els obliguin a confinar-se".
Davant d'això, Arrels proposa "crear equips de carrer formats per educadors, treballadors socials i personal sanitari per visitar de manera continuada aquestes persones i garantir que tenen totes les seves necessitats cobertes".
D'altra banda, les instal·lacions de Fira de Barcelona han estat visitades per una representació política. Entre d'altres el subdelegat del govern d'Espanya a Barcelona, Carlos Prieto, que ha conegut la situació de la mà dels militars de l'Exèrcit de Terra.