Primer pronunciament de la justícia sobre les restriccions a la Comunitat de Madrid. La sala contenciosa-administrativa de l'Audiència Nacional ha desestimat les mesures cautelaríssimes sol·licitades per un advocat particular. Encara ha de resoldre sobre les mesures cautelars sol·licitades pel govern d'Isabel Díaz Ayuso, que implica escoltar les parts. Tant el particular com l'executiu van recórrer l'acord del Consell Interterritorial de Sanitat, que imposava mesures per a les grans ciutats espanyoles en cas d'una incidència acumulada superior als 500 casos per cada 100.000 habitants.
En la interlocutòria, la sala contenciosa sosté que no es donen les raons d'especial urgència per a suspendre immediatament l'acord sense escoltar l'altra part, que és l'Advocacia de l'Estat. En aquest sentit, subratllen que són necessàries "circumstàncies que posin de manifest una urgència excepcional o extraordinària de major intensitat que la normalment exigible per a l'adopció de mesures cautelars".
Per altra banda, després d'analitzar les resolucions impugnades, l'Audiència Nacional argumenta que van dirigides a les comunitats autònomes, que són les qui han d'adoptar unes mesures mínimes quan es donin una sèrie de circumstàncies. És "necessària" l'activitat d'aquestes comunitats. Per aquest motiu, el tribunal conclou que l'acord de la Inteterritorial "no produeix l'afectació directa dels drets fonamentals" dels ciutadans, sinó que aquesta pot venir després.
Per tot això, la sala segona ha decidit rebutjat la mesura cautelaríssima i obrir una peça separada de mesures cautelars per a sol·licitar l'informe de l'Advocacia de l'Estat abans de pronunciar-se sobre el fons de la qüestió. Les mateixes mesures cautelars que va demanar el govern d'Isabel Díaz Ayuso, que finalment va rebutjar demanar cautelaríssimes.