Els catalans aproven la resposta del Govern davant la crisi del coronavirus i suspenen la del govern espanyol i la Unió Europea segons la primera onada del baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio sobre les mesures que s'estan prenent per afrontar aquesta crisi sanitària. L'enquesta també inclou preguntes sobre la situació sanitària i el confinament.

Segons el baròmetre elaborat per GAPS i difós per aquests dos mitjans públics, dos terços dels ciutadans aproven la gestió del Govern, que obtindria un 5,2 de mitjana. Molt a prop hi ha els ajuntaments del país, sobretot els petits, que globalment obtenen un 5,1. El de Barcelona, però, no arriba a l'aprovat i es quedaria amb un 4,8.

Gràfic: TV3 i Catalunya Ràdio

Segons aquest mateix estudi, que va elaborar les enquestes els dies 3 i 4 d'abril, tant la gestió del govern espanyol com de la Unió Europea suspenen en la valoració dels catalans. L’executiu de Pedro Sánchez amb un 4,1 i les institucions de Brussel·les amb un 3,9. Seguint aquesta lògica, gairebé la meitat dels catalans diu que té poca confiança, o gens, en les mesures econòmiques que està prenent Madrid durant aquest estat d'alarma.

Dividits davant la percepció de l'economia

Pel que fa a l’economia, els catalans no es posen d'acord sobre quant de temps caldrà per redreçar la situació. La societat catalana es divideix gairebé a parts iguals. Un 46% pensa que n'hi haurà prou amb menys d'un any, mentre que un 49%, més pessimista, pensa que caldrà més temps. De fet, un 5% opina que ja no tornarem mai a la situació anterior a la pandèmia.

Quan es trasllada a la situació econòmica de cadascú, l'opinió majoritària és que la situació econòmica personal no és bona. Els que tenen entre 50 i 60 anys són els que estan més preocupats. La meitat de la població creu que ha empitjorat la seva situació amb el confinament.

Joves i teletreball

Sobre el teletreball, la meitat dels qui treballen des de casa asseguren que són igual d'eficaços que abans. De fet, un 20% creu que ho són fins i tot més.

Però hi ha una dada important a tenir en compte: a partir dels 50 anys, el teletreball es percep com a menys efectiu. Hi ha un factor generacional destacat a tenir en compte en una pràctica que a partir d'ara pot agafar més protagonisme.