Missatges contradictoris dins el mateix govern espanyol. Si el ministre de l'Interior Fernando Grande-Marlaska atribuïa a un "lapsus" les paraules del cap de la guàrdia civil sobre el control dels missatges negatius en contra del govern espanyol, avui una altra ministra ho ha desmentit. En una entrevista a TVE, Isabel Celaá està convençuda que aquesta és la feina que han de fer els cossos de seguretat de l'estat i lloa les declaracions del general José Manuel Santiago: "La guàrdia civil i les forces de l'estat proporcionen tranquil·litat a la ciutadania i pel que fa a les qüestions comunicatives d'aquests són determinades en funció de les necessitats de la ciutadania a cada moment".
La ministra d'Educació aplaudeix perseguir les informacions contràries al govern que representa: "No podem acceptar que hi hagi missatges negatius, missatges falsos que en definitiva transmeten a la ciutadania conseqüències que poden alterar-los i que van en contra de la salut, dels criteris científics i de la integritat de les institucions públiques. Això correspon als cossos de seguretat de l'estat que estan treballant amb veritable professionalitat i lleialtat i servint l'interès general". Així doncs, més enllà de les fake news també considera que s'han d'afegir a la prohibició tot allò que sigui negatiu al criteri de l'estat.
La crítica general de l'oposició, Celaá l'ha centrada únicament amb el discurs del partit d'ultradreta Vox: "Em sembla innaceptable la consideració de Vox. A les forces de seguretat els correspon investigar i perseguir el delicte en un moment com aquest, hem de protegir a la ciutadania de missatges falsos". I justifica la consideració amb el efectes que pot tenir tot plegat pels hospitals: "Cal mantenir les condicions sanitàries en un moment de pandèmia com aquest".
Malgrat que Espanya continua encapçalant el nombre de contagiats a tot el món, tan sols per darrere dels Estats Units, Celaá dona un altre criteri: "Ho estem fent molt bé, s'estan prenent les mesures més dràstiques amb menys número de morts i contagiats. Apel·lo a la comparativa de l'entorn per avaluar". Ara mateix, Espanya és el país d'Europa amb més positius, el segueixen Itàlia, Alemanya i França. Malgrat que se li ha demanat fer autocrítica, la ministra considera que ara no toca: "No és moment per mirar si els cavalls estan en les millors condicions per la carrera, quan acabi tot s'observarà".