L'alcaldessa Ada Colau ha aconseguit amb el seu concert 'Barcelona Ens Ensortirem' posar d'acord a tota l'oposició del consistori. Tots els partits polítics, excepte Comuns i PSC, han demanat explicacions pel que consideren que és un despropòsit d'iniciativa: destinar, d'entrada només amb recursos tècnics, 200.000 euros per la celebració d'aquest acte i convidar els cantants a que ofereixin el seu espectacle gratuït o pràcticament gratuït. Colau ha sortit a dona explicacions i ha rectificat. Les productores contractades, El Terrat i Mediapro Studio, finalment assumiran el cost. Però la iniciativa no convenç per molts altres motius.
D'entrada, el líder polític d'Esquerra a l'oposició, Ernest Maragall titlla de "personalista i frívol" el concert. Maragall declara: "Amb aquesta iniciativa ens avergonyim com a institució. Estem davant d'una il·lustració definitiva del concepte que la senyora Colau té del que vol dir governar, no és el moment ni la forma. Caldran homenatges i celebracions però no així. Estem en una confusió entre el que vol dir públic i privat. En aquest cas s'ha actuat amb menysteniment del sector cultural en una situació crítica". I afegeix: "És increïble que s'atreveixi a utilitzar procediments extraordinaris previstos per situacions d'emergència per organitzar esdeveniments d'aquestes característiques, exigirem explicacions immediatament".
La regidora de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, recorda a Colau que "la confiança arribarà prenent mesures reals i urgents, no fent concerts" i defineix el seu govern "d'absent i desorientat" per donar resposta a la crisi del coronavirus. Artadi subratlla la incongruència de les accions dels comuns: "L'alcaldessa ens anuncia aquesta despesa municipal just l’endemà de conèixer que l’Ajuntament ja preveu una reducció d’ingressos superior als 300 milions d’euros aquest any, i només dos dies després de la reunió de la Taula de ciutat “Pacte per Barcelona” en que la corporació municipal, govern i grups polítics de l’oposició, es reunien solemnement per comprometre un treball conjunt de tothom en la recuperació de la ciutat".
El regidor del mateix partit, Jordi Martí, també demana conèixer l'import exacte de tot el concert i reclama transparència absoluta.
Més enigmàtic ha estat l'ara regidor independent Manuel Valls. Des de Menorca, primer va reaccionar davant la retirada dels cantants com Txarango i Sopa de Cabra amb uns llargs aplaudiments a twitter. Posteriorment, ha declarat que vigilar de prop les concessions que doni Colau a les productores a partir d'ara: "Compti amb nosaltres".
La regidora de Ciutadans, María Luz Guilarte, dona propostes per agrair l'esforç de la ciutadania per plantar cara a la covid-19: "Que declari el dol oficial i inverteixi aquests 200.000 euros a comprar tests pels treballadors municipals, que segueixen llutant en primera línia. Mostren una irresponsabilitat davant el patiment de la ciutadania!".
Més enllà dels polítics, també hi ha organitzacions culturals i no culturals que han mostrat el seu rebuig. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, lamenta que el sector afí amb els comuns hagin decidit atacar l'Assemblea per excusar el que consideren que és una conxorxa contra el govern municipal de Colau. Paluzie agafa les seves paraules i els respon per al·lusions: "Cometen un error polític i no poden evitar inventar-se conxorxes i calumniar. La superioritat moral de les esquerres unionistes no té límits".
Des del partit de l'alcaldessa Colau, el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha entrat en una picabaralla amb Antonio Baños. Des dels comuns, no accepten la crítica i Serra considera que la polèmica es deu al partidisme i fins i tot fa un avís als cantants i músics que s'han desmarcat del concert: "No sé si els que s'han desmarcat del concert són conscients que la majoria que els han empès a fer-ho els importa un rave la precarietat del sector".
Baños no ha perdut l'oocasió per respondre el regidor Serra: "Sobre models culturals pregunta al teu company de govern Marcé. Ja veuràs quina risa i quans Focus".