Hi ha hagut reunions i fins i tot propostes concretes, però la resposta de Salvador Illa continua sent la mateixa: la província és la unitat de referència per a la desescalada, però "valoraran" altres propostes que els facin arribar les comunitats autònomes. Ha estat la mateixa resposta que ha tingut l'endemà que el Govern de la Generalitat li hagi posat damunt la taula, en una reunió bilateral, una proposta: desconfinar en funció de les nou regions sanitàries catalanes i no en funció de les quatre demarcacions. Ara per ara, es nega a confirmar-ho.

Preguntat justament aquest dilluns sobre si s'havia acceptat la proposta de la Generalitat, el ministre de Sanitat s'ha limitat a dir que la qüestió va ser abordada en la reunió d'aquest diumenge amb la consellera Alba Vergés. A partir d’aquí, resposta estàndard, sense confirmar el que Salut ja donava per fet: “Si hi ha propostes que compleixin els requisits, el govern les valorarà. Això és el que vam discutir”. Salvador Illa ha defensat que tenen una "aproximació de diàleg amb les comunitats autònomes".

Tot plegat, l'endemà que el Departament de Salut informés que el Ministeri de Sanitat havia acceptat la proposta de desconfinament per les nou regions sanitàries catalanes. Instants després, fonts del departament de Salvador Illa negaven que s'hagués acceptat ni que hi hagués "res en ferm".

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món