La decisió del govern espanyol de permetre que els treballadors de serveis no essencials puguin tornar a treballar a partir de dilluns no només rep crítiques del Govern de la Generalitat. Segons asseguren els mitjans Público i 20 minutos, els ministres d'Unidas Podemos s'oposen a la mesura de Sánchez de trencar el confinament total pel coronavirus a partir de dilluns.

El vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha donat a entendre la seva disconformitat amb la decisió de Sánchez amb una piulada on ha enllaçat un article sobre la situació a Bergamo (Itàlia), titulat "La massacre que la patronal no ha volgut evitar". Iglesias ha destacat el següent missatge: "...El president de la patronal va dir: Ja vam perdre 100.000 milions al mes... La secretària del sindicat va respondre: Fa 40 anys que soc sindicalista i no he demanat mai el tancament de cap fàbrica però ara hi ha en risc la vida de les persones...".

Altres càrrecs de Podemos han sigut més directes que Iglesias; és el cas de la portaveu del partit a les Corts del País Valencià, Naiara Davó.

Si no canvia res, a partir de dilluns els espanyols de serveis no essencials que no tenen l'opció de teletreball podran tornar a la feina. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que no hi ha cap expert que assessori el govern espanyol que hagi discrepat de la decisió de tornar a la feina.