La consellera de Salut, Alba Vergés, ha contradit el govern espanyol un cop més, aquest cop sobre el desconfinament. Després que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegurés aquest divendres que el desconfinament no es farà necessàriament per Comunitats Autònomes, Vergés ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que, a Catalunya, la desescalada de l'estat d'alarma pel coronavirus segur que no es farà per províncies.

Concretament, la consellera ha assegurat que dins de cada província les realitats poden ser molt diferents i ha posat un exemple contraposant les diferències entre la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana i algun dels pobles de la Conca d'Òdena.

Sobre com creu el Govern que és la millor manera per a indicar directrius per al desconfinament, després que el govern espanyol hagi plantejat que per províncies, ha dit que Catalunya proposarà fer-ho "segons regions sanitàries i àrees bàsiques de salut".

Preguntada per l'evolució de la pandèmia a Catalunya, ha dit que des del Govern intenten ser molt prudents encara que hagin baixat els ingressats en vigilància intensiva: "Ja vam dir que havíem arribat al pic, però les xifres de contagi continuen creixent".

Alhora Vergés ha coincidit amb l'epidemiòleg i assessor del Govern, Oriol Mitjà, i ha assegurat que "d'una manera o altra" el mes de juny, Catalunya seguirà confinada, ja que la desescalada no serà immediata, sinó que serà un procés llarg que durarà un temps.