Francisco Correa, considerat el cap de l'entramat Gürtel, negocia un acord de conformitat amb la Fiscalia en el qual reconeix que hauria ajudat a finançar de manera irregular les campanyes electorals del PP valencià per a les eleccions municipals i autonòmiques del 2007 i generals del 2008. A través d'un escrit a l'Audiència Nacional, publicat pel diari digital El Plural, Francisco Correa admet que els fets que descriu la Fiscalia Anticorrupció en l'acusació són certs i que el PP valencià li hauria abonat alguns serveis amb pagaments en negre i factures fictícies. A través d'aquest escrit, Correa busca un acord per tal de reduir la condemna després que la Fiscalia demani per a ell 24 anys i mig de presó.
A l'escrit, enviat al jutjat central penal de l'Audiència Nacional amb data de dilluns 8 de gener, Francisco Correa assenyala que l'empresa Orange Market, filial valenciana de Gürtel, es va crear "perquè vam deixar de treballar per al PP a la seu de Génova de Madrid". Així mateix, indica que Álvaro Pérez el Bigotes es va posar en contacte amb l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, "qui li va proposar organitzar esdeveniments amb el PP de València".
El text reconeix el que s'afirma a l'escrit d'acusació en relació amb la creació d'Orange Market i que va ser l'empresari José Ramón Blanco Balín qui es va ocupar de la comptabilitat i la fiscalitat de l'empresa, "entenent que l'ocultació dels ingressos i la creació de factures fictícies de despeses les realitzaria ell o alguna persona al seu càrrec". En aquest sentit, assenyala que Correa "mai es va ocupar de les declaracions tributàries".
Correa reconeix pagaments en B i factures fictícies
"És cert que el pagament dels serveis professionals que es van prestar al PP de València en campanyes electorals i altres esdeveniments es van abonar a Orange Market de tres maneres: mitjançant factures correctes, amb pagaments en B i mitjançant la creació de factures fictícies que es van girar a diferents empresaris per treballs no realitzats", reconeix el cap de la Gürtel al seu escrit.
Al respecte, indica que no coneix els detalls de les operacions però que té coneixement que es pagava d'aquesta manera. Correa apunta que el seu soci a València, Álvaro Pérez, es dedicava a captar els esdeveniments i a dur-los a terme, que Pablo Crespo era qui els supervisava des de Madrid amb Cándido Herrero, que també era responsable dels pagaments a proveïdors i nòmines.
La confessió de Correa continua indicant que "els diners B de València es traslladaven a Madrid, existia una caixa B que controlava jo. A través d'aquesta va ser com Álvaro Pérez va cobrar durant un temps en 'B' fins que es varen solucionar els seus problemes fiscals".
Així mateix, el cap de les empreses reconeix que davant la sospita d'investigació va demanar que un dels seus empleats traslladés les carpetes amb documentació a un pis llogat al carrer General Martínez de Campos de Madrid, que va ser intervingut. Correa admet fins i tot que tenia dos telèfons mòbils a nom d'Antonio Herrero, qui li oferia un 60% de descompte en les tarifes a canvi d'abonaments de futbol a l'estadi Vicente Calderón.
Fonts jurídiques han informat que l'escrit no compta però amb tots els requisits formals per ser acceptat però que serà estudiat per la Fiscalia un cop siguin esmenades aquestes deficiències.
Altres empresaris investigats ja han arribat a un acord amb la Fiscalia en el qual reconeixen el finançament irregular a canvi de condemnes inferiors als dos anys, evitant així l'ingrés en presó. Entre ells, hi ha Vicente Cotino (nebot de l'expresident de les Corts Valencianes i exdirector general de la policia Juan Cotino), Enrique Ortíz o Alejandro Pons.
Segon judici de la Gürtel valenciana
El judici per aquesta peça separada del cas Gürtel, el segon després del 'cas dels vestits' de Francisco Camps, comença dilluns a l'Audiència Nacional amb 19 acusats. La Fiscalia sol·licita 7 anys i nou mesos de presó per a l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana Vicente Rambla i l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa, per presumpte delicte electoral i falsedat documental. Així mateix, l'exvicesecretari del PPCV David Serra i l'exgerent Cristina Ibañez també s'enfronten a les mateixes acusacions i peticions de condemna de 7 anys i 9 mesos de presó.
La Fiscalia sol·licita 24 anys i mig per a Francisco Correa i Pablo Crespo, i 27 anys per al responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez, responsables de les empreses de la trama Gürtel que haurien finançat irregularment les campanyes.