A Alemanya està creixent la preocupació per la crisi política d'Espanya i la seva incapacitat de dialogar. El diari Süddeutsche de Munic, considerat el segon en importància al país, ha lamentat el clima polític que regna a la capital espanyola, en un moment que s'apunta l'arribada d'una important crisi econòmica que requerirà de l'ajuda europea.
Segons el diari, Espanya és un Estat "profundament dividit políticament". "Sembla impossible fer un debat constructiu sobre el futur del país. El govern i l'oposició discuteixen sense cap descans, com va passar al Congrés dimecres", afegeix. La situació no es produeix en cap altre Estat de la UE.
El rotatiu no amaga que la crisi política espanyola és entortolligada, i sense cap perspectiva de solució. "L'oposició acusa Pedro Sánchez d'actuar com un dictador. El PP i el partit d'extrema dreta Vox s'han posat al capdavant dels que protesten contra les mesures de confinament. Una mostra típica d'aquesta discussió és la controvèrsia que hi ha sobre la manifestació del Dia de la Dona que es va fer el 8 de març a Madrid, que la dreta veu com un "llançavirus". L'esquerra contraataca dient que el PP i Vox volen desacreditar el feminisme. I mentrestant la Guàrdia Civil investiga com pot ser que es fes la manifestació", indica.
Spaniens Wirtschaft ist am Boden. Das Land hofft nun auf eine Rückkehr der Touristen - und ist trotz der großen Solidarität während der Coronakrise politisch weiter tief gespalten. https://t.co/Zim35lG7OA
— Süddeutsche Zeitung (@SZ) June 5, 2020
Tot això succeix quan segons el Süddeutsche la situació de l'economia espanyola "frega el col·lapse". "Es preveu que [el PIB] caigui un 10%. Tres milions de persones estaven a l'atur a principis d'any, centenars de milers més han perdut la feina a causa del coronavirus, i més de tres milions han estat despatxats temporalment [amb ERTOS]. El deute espanyol pot augmentar fins al 130% del PIB", recorda, i precisa que s'han gastat ja milers de milions del pressupost en mesures arran del virus.
El diari insisteix que per a Espanya és imprescindible el turisme, que no és podrà activar fins a l'1 de juliol, tot i que s'haurà de veure en quines condicions podran viatjar els turistes. També apunta que la Comissió Europea no es refia del vicepresident espanyol, Pablo Iglesias.