Els dies en què Barcelona havia de blindar-se per rebre els representants de l'Estat sembla que han quedat ja enrere. Si dimarts, la reina Leticia no es va trobar amb cap inconvenient per acudir a l'Ajuntament de Barcelona, més enllà d'una indiferència general, aquest dimecres ha estat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, qui s'ha presentat a una plaça Sant Jaume que l'ha rebut al crit de "guapo!". El president espanyol visita el palau de la Generalitat per mantenir una reunió amb el president en funcions, Pere Aragonès, en el marc del traspàs de l'Ingrés Mínim Vital i en plena negociació per a la investidura del primer secretari del PSC, Salvador Illa, com a president de la Generalitat.

Sanchez ha arribat a la plaça Sant Jaume quan ja havien sonat les 12 del migdia. Ho ha fet amb una caravana de vehicles oficials en què també s'ha desplaçat el ministre de Presidència, Félix Bolaños, i la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz. 

Les mesures de seguretat no eren particularment contundents, especialment en comparació amb els dispositius que s'habilitaven anys enrere per blindar la ciutat en ple procés, però els vianants han comprovat l'expectació de les càmeres i com s'ampliava el perímetre de les tanques a l'espera de l'arribada del mandatari espanyol, i s'hi han concentrat unes desenes de curiosos, entre els quals molts turistes.

Quan Sánchez ha arribat sota un sol de justícia l'esperava Pere Aragonès a la porta i mentre saludava la responsable dels Mossos s'han començat a escoltar els crits de "Guapo!", "Presidente!" o "Pedro", entre riures.

Tot seguit han entrat al palau pel Pati de Carruatges per dirigir-se a les reunions que se celebraran al palau i que tenien com a argument central la trobada que hauria d'haver començat a les 12 hores per a l'acte de signatura del traspàs de l'Ingrés Mínim Vital, compromès des de fa anys pel govern de l'Estat. L'atenció, però se centra en la reunió entre Aragonès i Sánchez. Des de la Moncloa s'intenta materialitzar alguns dels acords compromesos mesos enrere com a mostra de bona voluntat i per intentar guanyar-se la confiança dels negociadors republicans. També està prevista una trobada entre la consellera de Presidència en funcions, Laura Vilagrà, i el ministre Bolaños.

Des d'ERC fa setmanes que s'adverteix que la militància considera que s'ha fet ja massa cessions al PSOE i que els seus compromisos no s'acaben complint. Els negociadors republicans han plantejat un ultimàtum per tancar l'acord per a la investidura abans de finals de mes.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.