El Col·lectiu Primer d'Octubre, que aglutina crítics d'ERC, ha convocat aquest dijous una assemblea presencial al centre de Barcelona després de la crisi provocada per l'escàndol dels cartells difamatoris contra l'exlíder del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, i l'Alzheimer. En un comunicat compartit al seu compte d'X, han assegurat que la forma d'actuar de la direcció del partit referma la "necessitat imperiosa d'afrontar una renovació total", i segons han lamentat, només la reclamen des d'aquest col·lectiu.

Els crítics d'ERC denuncien que el cas dels cartells dels germans Maragall, que ha acabat amb la baixa d'Ernest Maragall del partit, "representa una forma de fer política que està als antípodes dels valors d'ERC". En aquest sentit, denuncien la "gestió inacceptable d'un partit polític", i qualifiquen de "greu" el fet de mantenir una "estructura comunicativa B i justificar-ho amb què ho fan tots els partits".

Renovació a ERC

El col·lectiu ha detallat que fa uns dies van demanar a la direcció de la formació poder fer una assemblea a la seu del partit al carrer Calàbria "i se'ns va negar". En aquest sentit, han denunciat que a altres militants de base si se'ls ha permès utilitzar la seu del partit per fer rodes de premsa per renunciar als càrrecs institucionals, com és el cas de l'exviceconseller, Sergi Sabrià, o a la seva militància, com Ernest Maragall. "No tots som iguals per aquesta direcció desconcertada", han lamentat. 

Davant la negativa del partit d'utilitzar la seu, el col·lectiu ha decidit convocar tots els simpatitzants i militants d'ERC a una assemblea presencial a rambla de Santa Mònica el pròxim dijous 25 de juliol a les 18:00 hores "per explicar què som i què volem els militants del Col·lectiu Primer d'Octubre". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!