“Recuperem ERC. La independència des de les bases” és el nom de la quarta candidatura formada pel Col·lectiu Primer d'Octubre, per enfrontar-se a Oriol Junqueras, el sector rovirista i la candidatura de Foc Nou. Aquesta candidatura busca reunir als militants d'ERC crítics amb l'executiva actual i que consideren que el partit necessita una direcció "que no sigui continuista". A través d'un comunicat enviat a les bases i als mitjans de comunicació, han anunciat aquest diumenge que presentaran una candidatura al pròxim Congrés Nacional, liderada per militants de base, i que tindrà com a cares visibles a l'economista Xavier Martínez Gil i l'arquitecte Àngel Ruiz Díez.

En el comunicat, el sector crític diu que pren aquesta decisió perquè la directiva actual porta cinc anys amb "una estratègia política errònia, que han dut a la pèrdua de la confiança per part de l'electorat i part de la militància". El corrent intern reclama una renovació i critica l'acord de la direcció, amb Marta Rovira al capdavant, amb el PSC per investir a Salvador Illa com a president del Govern, i també es mostren molt crítics amb l’existència d’una estructura B en la direcció del partit, que va ordenar la campanya dels cartells contra els germans Maragall i que consideren "un fet gravíssim que no es pot tancar en fals". Per això volen fer una aposta per "recuperar l'ERC de sempre", i insten el 44% de la militància que va votar 'no' a l'acord a unir-se a aquesta candidatura. Per això han anunciat que "es posen a disposició de la miltància d'ERC", a través de les seccions locals, per fer assemblees informatives i presentar el projecte, que diuen "vol renovar el lideratge amb l’objectiu de la independència".

El Col·lectiu Primer d’Octubre ha pres la decisió aquest diumenge després d'una assemblea dissabte a Manresa on s'havia de decidir si es presentaven a la cursa per la presidència del partit i on s'han definit la candidatura, les idees bàsiques del projecte i elegit els candidats. Un cop fet tot això, ara necessitaran l'aval d'un 5% dels militants per poder entrar en la disputa pel lideratge del partit al congrés que se celebrarà el pròxim 30 de novembre, on s'haurien de competir amb un Oriol Junqueras, que presenta la seva candidatura el pròxim 21 de setembre, el sector afí a Marta Rovira, constituït com Nova Esquerra Nacional i que encara no ha escollit qui encapçalarà el projecte, i una altra candidatura de perfil no continuista, que rep el nom de Foc Nou, i que té entre les seves files a perfils com Alfred Bosch o Jordi Orobitg

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!