El sector crític de Vox Barcelona no està conforme amb el canvi de gestora que va produir-se a dit des de Madrid el passat mes d'octubre. La majoria de canvis donen més poder i protagonisme a exmembres de Plataforma per Catalunya (PxC), com és el cas de la possible candidata a la Generalitat per la formació d'extrema dreta Mònica Lora, i això no agrada a alguns membres de la formació. 

Segons ha pogut confirmar ElNacional.cat, els membres del sector crític de Vox a Barcelona haurien posat fil a l'agulla per desfer tots aquests canvis que s'han produït darrerament. D'aquesta manera, han denunciat el comitè executiu nacional del partit als tribunals perquè consideren que la destitució de l'executiva no va fer-se d'acord amb els estatuts. Alguns membres d'aquest sector crític explicaven al diari que ningú els ha votat ni s'ha decidit res de manera col·lectiva, tal com consideren que s'hauria d'haver fet. 

demanda vox

Al juny es van destituir tres membres del comitè executiu per trasllat de domicili de Catalunya a Andalusia i segons exposen, la gestora actual va ser nomenada a dit aquest mes d’octubre. La notificació va arribar a través d’un correu electrònic amb poques explicacions. “No hi ha hagut cap assemblea i aquestes persones han segrestat el partit”, expliquen. Ara bé, aquest sector descontent és també el que ha criticat ja diverses vegades que Garriga es presentés al debat de TV3 amb De la Fuente. “Va ser molt poc prudent”, asseguren. El que no saben, però, és si el president de la formació, Santiago Abascal, és conscient de tot el que està passant a Vox Catalunya.

Fonts oficials de la formació asseguren, però, que aquest canvi de gestora va ser per “enfortir i reforçar l’estructura del partit a Barcelona per a les eleccions del 10-N”, i també per a unes possibles eleccions a la Generalitat de Catalunya. Així, aquest canvi en l’estructura interna del partit va propiciar que persones que venien d’"altres formacions" —majoritàriament de PxC, segons ha pogut constatar aquest diari—, agafessin més poder.

De fet, el sector crític de Vox Barcelona ha explicat a ElNacional.cat que no entén que des del partit s’hagin permès tots aquests canvis. “S’autoanomenen membres del moviment identitari populista catalanista, ja que el 2014 es va formalitzar una escissió de PxC anomenada Som Catalans, de dretes i de caire independentista”, detallen. A més, subratllen que també es declaren antimonàrquics i antiborbònics, i reivindiquen un caràcter social anticapitalista i antiliberal, valors i postures molt allunyades de Vox.