La presència del president argentí, Javier Milei, aquest divendres a Madrid ha generat molta expectació entre els seus seguidors a la capital espanyola, que s’han aplegat a la Puerta del Sol per mostrar-li el seu suport. Milei i Isabel Díaz Ayuso han sortit al balcó de la seu de la presidència de la Comunitat de Madrid a saludar als congregats. El controvertit mandatari ha mogut també persones favorables al jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón. Segons ha informat La Sexta, entre les persones que hi havia congregades n’hi havia que cridaven consignes a favor d’aquest magistrat: “García Castellón, aguanta campeón”. García-Castellón és l’instructor del cas Tsunami, procediment des del qual el magistrat opera intencionadament tant com pot per perjudicar l’independentisme. Entre els eslògans també n’hi ha a favor de Juan Carlos Peinado, el que s’encarrega del cas que afecta la dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, per presumpta corrupció i tràfic d’influències: "Juan Carlos Peinado, estamos a tu lado".

Mentre Milei és a Espanya per ser condecorat per Isabel Díaz Ayuso, el govern espanyol manté l'ofensiva contra la presidenta de la Comunitat de Madrid per la seva iniciativa. "Que la Comunitat de Madrid, en concedir aquesta condecoració va contra la llei és una cosa prou evident perquè no ho ha comunicat al govern d'Espanya com ha de fer-ho per imperatiu de la norma", ha assegurat el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños.

Seguidors dels jutges més controvertits

La condecoració per part de la presidenta madrilenya al president argentí té lloc aquest divendres a la tarda a la Reial Casa de Correus, en mig d'un clima de tensió amb repetides acusacions per part de l'executiu estatal. La relació entre l'Argentina i l'estat espanyol passen per un mal moment després que al maig Milei ataqués Pedro Sánchez i Begoña Gómez. En aquest marc enrarit de relacions, Ayuso li entrega ara la Medalla Internacional de la Comunitat de Madrid, un gest que la Moncloa no veu gens  bé.

Milei va estar al maig a Madrid en un acte de Vox on, segons algunes informacions, havia estat convidat el jutge M anual García-Castellón. De fet, segons ElDiario.es, en una taula hi havia hagut fins i tot una targeta amb el nom del magistrat de l’Audiència Nacional que, finalment, s’hauria retirat. El jutge no va assistir finalment a l’acte, tot i que s’assegura que hi havia estat convidat. Ara els seus seguidors s’apleguen també a les portes de la seu de la presidència de la Comunitat de Madrid a la Puerta del Sol i li dediquen eslògans de suport. També rep aplaudiments el jutge Javier Peinado, per la seva implicació en la causa contra la dona de Pedro Sánchez.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!