La Flama del Canigó ja ha arribat a la plaça Sant Jaume de Barcelona i ha estat rebuda amb crits de "llibertat". La cridòria s'ha produït en el moment en què una membre de la junta directiva d'Òmnium Cultural, Blanca de Llobet, ha llegit una carta de Carme Forcadell, que enguany ha estat l'encarregada d'escriure el missatge de la Flama des de la presó.
A la carta, Forcadell ha demanat mantenir sempre encesa la Flama ''com a símbol de democràcia'' i com a ''bandera de cultura i llibertat'' i ha assegurat que es renova així, ''la unitat de la llengua catalana'' com es renova també el compromís ''amb la justícia, la pau i la llibertat''.
Una reacció similar s'ha produït quan Llobet ha llegit una carta que ha enviat Jordi Cuixart en motiu de la revetlla de Sant Joan i l'arribada de la Flama. Per a Cuixart, ''ni 612 dies de presó, ni 52 sessions de judici'' li faran ''renunciar a transformar la societat'' i ha afegit que ''ni tan sols la sentència que pugui venir''. Per això, ha assegurat continuar treballant pels drets humans, i construint un ''futur de justícia i llibertat amb la cultura al centre de tot''.
Alhora, el regidor de Ciutat Vella de Barcelona, Jordi Rabassa, ha aprofitat la seva intervenció per remarcar que s'estan vivint "moments excepcionals" que en actes com el d'aquest diumenge "es veuen i s'expliciten". Rabassa ha expressat el seu suport envers els presos independentistes i els ha fet arribar una abraçada.
Així mateix ha fet una crida perquè aquesta revetlla sigui "diversa" i perquè tothom la pugui viure amb "plenitud" i "lliure d'agressions masclistes".
La festa ha comptat amb un ball d'honor de l'Àliga de Barcelona, una dansa dels gegants i un pilar dels castellers de Barcelona, que enguany celebren el 50è aniversari, que s'ha aixecat en el moment en que la Flama ha encés el peveter de la plaça.