El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit s'asseurà a dialogar amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, però s'ha mostrat convençut que ja té la decisió presa de governar amb Unidas Podemos i el suport dels independentistes.

Villegas, en declaracions a RNE, ha assenyalat que Ciutadans anirà a l'oposició, però ha defensat parlar amb els socialistes perquè "Espanya es mereix que hi hagi diàleg per intentar arribar a acords nacionals" en assumptes de rellevància.

En cas que Sánchez  truqui al líder de la formació taronja, Albert Rivera, el seu número dos ha anticipat que acceptarà l'oferta, tot i que té la certesa que el PSOE vol governar amb Podemos.

"Ens asseurem a la taula però les decisions estan preses. Sánchez té presa la decisió de governar amb Podemos i nosaltres d'anar a l'oposició. Per tant, aquestes decisions estan preses per part de Sánchez i de Ciutadans però, en tot cas, per descomptat que ens asseurem a parlar", ha explicat Villegas.

El PSOE ha obtingut 123 diputats i Cs 57, per la qual cosa sumarien majoria absoluta, però Rivera va insistir durant la campanya en què no donaria suport a Sánchez com a president.

Segons Villegas, la formació taronja farà una oposició "responsable, sempre molt vigilant i molt crítica, però amb capacitat per dialogar". Villegas ha posat èmfasi que el PSOE "està molt còmode parlant amb Podemos i estan encarrilant el govern" al donar per fet que també comptarà amb el suport dels nacionalistes i els independentistes.

El cap de llista de Cs per Almeria ha lamentat que no hi hagi pogut haver cap altra alternativa de govern, el que ha atribuït a què el PP s'ha enfonsat materialment"