El president del Parlament, Roger Torrent, ha suspès aquest dimecres el ple de la Cambra durant més d'una hora davant la negativa de Ciutadans a tornar a situar a l'escó del Govern el llaç groc que havia retirat dos cops. El ple havia començat amb la imatge inèdita del president de la Generalitat, Quim Torra, sol als escons del Govern. A la banda oposada del passadís, també als escons de l'executiu però just davant de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, JxCat hi havia deixat el llaç groc corresponent a l'escó de Carles Puigdemont.

Quan passades les 10 matí, el ple es posava en marxa amb el primer punt de l'ordre del dia, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha fet caure el llaç de l'escó. La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha tornat a col·locar-lo, mentre intervenia a la tribuna el Síndic Major de la Sindicatura de Comptes presentant el seu informe anual davant l'hemicicle. Això ho provocat una protesta de Carrizosa, quan ha acabat la intervenció del Síndic. El portaveu taronja ha demanat la paraula per exigir la retirada del llaç just davant dels escons de C's, "que no representa ningú". 

El president ha rebutjat la petició, ha recordat que es tracta de la bancada del Govern i ha exigit que no es convertís el Parlament en un "pati d'escola, ni un teatre, ni una olla de grills".

La resposta no ha satisfet el portaveu de C's, que ha argumentat que, estava d'acord en no convertir l'hemicicle en un pati d'escola i que, atès que el seu grup no acceptava la presència del símbol groc, ell mateix el treia. Carrizosa ha acompanyat les seves paraules d'un gest amb que ha retirat el llaç i l'ha deixat caure en els escons de C's. En aquell moment ha entrat Arrimadas a l'hemicicle.

"Vostè no és ningú per treure els símbols dels escons. Li exigeixo que torni a posar el llaç on era", ha advertit el president Torrent tres cops. Aquesta crida del president, ni les que han seguit, no han donat resultat. Tampoc quan ha demanat que es lliurés el llaç als serveis de la Cambra.

"Si no saben guardar respecte a aquesta institució i al president del Parlament em veuré obligat a suspendre el ple", havia advertit el responsable de la Cambra. I això ha acabat passant. El ple s'ha interromput i els portaveus han quedat immediatament convocats al despatx del president.

Torra reclama el llaç a C's

Abans de sortir, el president Torra s'ha dirigit als diputats de Ciutadans per reclamar-los el llaç, que havia quedat al terra i aquests, per indicació de Carrizosa, s'han negat a tornar-l'hi. Quan els diputats sortien de l'hemicicle, la diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha recuperat el símbol del terra, entre els escons de C's, i els diputats del grup republicà Sergi Sabrià i Toni Castellà han tornat a posar-lo en un escó del Govern.

 
Al seu despatx, Torra ha exigit als portaveus respecte a la institució, tot advertint que no toleraria que no es fes així, a més de reclamar també respecte als símbols. Ciutadans, amb l'argument que els escons del Govern no estan assignats, ha demanat que el llaç no estigués davant la seva líder. Finalment, s'ha acordat que quedaria a l'escó al costat de Torra i que no es tornaria a ventilar la discussió al ple.

El ple s'ha reprès a tres quarts de 12 del migdia. Sense més comentari sobre l'incident. El president de la Generalitat s'ha encarregat de situar el llaç al seu costat.