El Partit Popular ha advertit al PSOE que si no renuncia a l'amnistia, no podran "restituir la confiança" entre els dos partits, ja que consideren que és una llei que està feta no pensant en la "convivència", sinó en la "conveniència" perquè Sánchez es mantingui a la presidència del govern. Ho ha dit la secretària general del PP, Cuca Gamarra, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que també ha tornat a repetir que l'acord dels socialistes amb els independentistes es basa en la "desigualtat". Gamarra també ha confirmat que en la reunió de demà entre Sánchez i Feijóo al Congrés tractaran la renovació del Consell General del Poder Judicial, tot i que en l'ordre del dia dels populars no apareix explícitament.

Els motius del PP per no renovar el CGPJ:

La secretària general dels populars ha insistit que no es neguen a renovar el CGPJ, sinó que volen evitar el "control" per part de Sánchez d'aquest organisme. Així, ha comentat que ells opten per canviar la llei i que siguin els mateixos jutges els que triïn els jutges. Gamarra ha mostrat la seva "preocupació enorme" pel fet que el govern espanyol parli de lawfare, i "qüestioni la democràcia" d'aquest país. "A Espanya no hi ha corrupció al sistema per perseguir algú", ha subratllat.

Sobre la reunió entre Sánchez i Aragonès d'aquest dijous al migdia, Gamarra ha assenyalat que els dos presidents haurien de parlar de qüestions com el sistema educatiu després del darrer informe PISA o la immersió lingüística.

El PSOE insisteix en la defensa de la llei d'amnistia

També en una emissora catalana, en aquest cas RAC1, hi ha hagut una intervenció d'un polític espanyol, en aquest cas del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El dirigent socialista ha tornat a defensar la llei d'amnistia perquè és constitucional, mentre que les propostes d'amnistia dels independentistes la legislatura passada eren "inconstitucionals". També ha dit que no hi ha data fixada per a la reunió amb l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, però "el més lògic és que sigui després de la llei d'amnistia", igual que la reunió amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras. Sánchez ha dit que la proposta actual d'amnistia no sorgeix per 7 vots aconseguits al Congrés, com diu l'oposició, sinó perquè ha aconseguit 179 escons al Congrés que donen suport al projecte de govern. També ha reiterat que l'amnistia serà bona per a la convivència a Espanya i augura que, en uns anys, molts dels que es manifesten als carrers contra l'amnistia també es beneficiaran de la "convivència" que surti de l'amnistia.