La delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, no reconeix el president Carles Puigdemont com a part activa de la taula de diàleg. Ahir, el govern català va posar sobre la taula els noms de Puigdemont però també el del líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, per pilotar la taula i els socialistes no ho veuen amb bons ulls: "Qui presideix la taula i és el nostre interlocutor és el president Torra, i ja està". Així de taxativa ha estat Cunillera davant la insistència de la periodista Gemma Nierga que des de Ràdio 4 li insistia amb el paper que tindrà el president Puigdemont a qui Cunillera ha relegat a una mera "interferència personal" que pugui arribar a tenir la part catalana de la taula.

Malgrat que Cunillera està satisfeta de no participar d'aquesta mesa: "no sap com ho agraeixo", sí ha tret pit del paper que han tingut el PSOE i Podemos davant Junts per Catalunya i Esquerra: "No es podrà dir que el govern de l'estat ha posat pals a les rodes pel diàleg" i ha afegit, "qui ha portat la iniciativa de la taula és el govern de l'estat". Sobre la figura del relator, en la línia dels seus companys de partit, ha tancat files: "L'acord de la negociació no inclou la figura d'un relator".

Arribar fins el punt actual, seure i parlar, ja és per Cunillera un autèntic "triomf". Malgrat que caldrà apropar posicions i la crítica continua: "La concepció de govern que té la part de la Generalitat és, per definir-ho, àmplia".