La façana de l'ajuntament de Berga continua lluint l'estelada i una pancarta a favor de la llibertat dels presos polítics malgrat que ja ha finalitzat el termini de 48 hores que la Junta Electoral de la Zona va donar a l'Ajuntament per retirar els símbols després de la denúncia del PP.
No hi ha perill, però, de cap repressió sobre l'actual alcalde. A diferència de l'anterior alcaldessa, Montse Venturós, Oriol Camps no opta a la reelecció i per aquest motiu, si és inhabilitat, no tindrà transcendència.
Segons explica el Regió7, la Junta Electoral de Zona va notificar dimarts que disposaven de 48 hores per retirar aquests elements, i així donar resposta a la demanda que va fer la setmana passada el representant del PP a la ciutat, Joan Antoni López Noguera. El popular va sol·licitar a la Junta Electoral de Zona que requerís la retirada dels símbols independentistes per garantir la neutralitat política dels espais públics durant la campanya electoral.
Tot i que el govern de la CUP va preferir no fer declaracions al respecte, va quedar reflectida la seva decisió: no retirar els símbols independentistes del balcó consistorial. Igual que el 2015. Montserrat Venturós, que va entrar a l'alcaldia de Berga el juny del 2015, va ser jutjada per no retirar l'estelada de la façana de l'ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre del 2015 i del 20 de desembre del 2015, tal com va ordenar-li la junta electoral responent a la demanda que en aquella ocasió havia fet Societat Civil Catalana.
A diferència de Venturós, que va decidir acatar la sentència i acceptar la inhabilitació, Oriol Camps, que fa la funció d'alcalde accidental des de l'octubre i que aquest dimarts va rebre el requeriment de despenjar l'estelada del balcó consistorial, no repeteix a la llista de la CUP a les properes eleccions, i és per això que tot i que si s'iniciés un procés judicial, també podria quedar privat d'ocupar un càrrec públic si l'imputessin. En el seu cas, però, no seria destituït de res.