El projecte del Hard Rock a Vila-seca i Salou ha estat un dels esculls que va acabar condicionant que la CUP decidís optar pel bloqueig dels pressupostos de la Generalitat, culpant al Govern de defensar macroprojectes. La formació anticapitalista té un fort capteniment en contra d'aquests models, i per això el gener de l'any passat va denunciar al Govern a Antifrau per aquest projecte de BCN World. Avui s'ha conegut que l'Oficina d'Antifrau ha traslladat a la Sindicatura de Comptes aquesta denúncia per presumptes irregularitats, i la CUP ha assegurat que anirà "fins al final" per treure la veritat de tot plegat.
El diputat Xavier Pellicer ha explicat a l'ACN que hi veuen "irregularitats profundes", i que l'administració s'ha sobrepassat "retorçant el planejament urbanístic i la normativa administrativa per prorrogar llicències que no són prorrogables, o actuant com a agent immobiliari de dues empreses privades". És per això que ha assegurat que no permetran que hi hagi cap ombra de corrupció o pràctiques irregulars i que hi aniran fins a les últimes conseqüències.
Pellicer, que ha explicat que la CUP no ha rebut la resolució d'Antifrau malgrat ser els denunciants, ha valorat que s'hagin observat "una sèrie d'irregularitats". També ha insistit que el projecte "es fa d'esquena al territori i contra la seva voluntat" i que, a més, "pretén facilitar una operació absolutament especulativa que genera un model social contrari a l'equilibri territorial i de treballs dignes". Els anticapitalistes es queixen perquè "potencia elements com el joc i la ludopatia".
Més enllà d'això, la CUP critica que el Govern "ha anat més enllà de les seves funcions per afavorir uns ens privats", La Caixa i Hard Rock. I alerta que l'operació de destinar 120 MEUR per a la compravenda és "almenys qüestionable des del punt de vista ètic i té molts clarobscurs des del punt de vista jurídic".
Els anticapitalistes estudiaran, quan hagin pogut tenir accés a la resolució de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), quines són les vies que poden obrir a partir d'ara. I ha denunciat que la Generalitat ja "s'ha gastat 100.000 euros per mantenir viu un projecte que no té cap mena de solvència ni concreció": "Això ja ens sembla demencial", ha valorat.
La denuncia
En l'escrit que la CUP va presentar a l'OAC es qüestionaven les pròrrogues acordades pel Govern per formalitzar la compravenda dels terrenys i s'apuntava que hi podria haver la voluntat de beneficiar algun agent implicat en l'operació. De fet, la formació parlava de "rescat encobert a la Caixa" i criticaven que la Generalitat actués "de promotora i creditora, avançant a través de l'Incasòl el 80% dels diners".
Fa unes setmanes la Fiscalia Superior de Catalunya va arxivar una altra denúncia, en aquest cas interposada per la plataforma Aturem BCN World, per presumptes irregularitats del Govern en l'autorització de la llicència de joc a Hard Rock i també per la compravenda dels terrenys.