Dues associacions ultres han convocat per aquest dissabte un escarni davant la seu nacional de la CUP. És el dia que el partit anticapitalista té previst reunir el seu Consell Polític, per tancar el programa per a les eleccions del 21-D. És per això que els cupaires han respost: han posat en coneixement de la Junta Electoral i dels Mossos d'Esquadra la convocatòria de l'extrema dreta, "amb la voluntat que aquesta concentració sigui desautoritzada i que es garanteixi en tot moment el normal desenvolupament de la nostra activitat política".

En l'escrit dirigit al Departament d'Interior de la Generalitat, la CUP sol·licita que "informi de l'existència de permís o no de la concentració esmentada i quin serà el posicionament del Departament d'Interior respecte de la citada concentració".

 

En el document dirigit a la Junta Electoral de Barcelona, els cupaires assenyalen que "més enllà del risc per a l’ordre públic que suposen convocatòries d’extrema dreta com les denunciades, tan llargament emparades i impunes per part dels poders públics espanyols, per aplicació de la legislació electoral cal acordar la suspensió de la convocatòria realitzada per les entitats Por España Me Atrevo i Somatemps".

 

Des de la formació afirmen que no es deixaran intimidar. "No ens faran callar. La CUP mantindrà la reunió prevista per aquest dissabte a la seu nacional. Hem pres la decisió de no deixar-nos intimidar i no aturarem la nostra activitat política per les amenaces feixistes", sostenen. La CUP també recorda que la seva seu nacional ja ha estat objectiu de grups feixistes "en diverses ocasions" i que en la "ràtzia del passat 20 de setembre" va ser objectiu de la Policia Nacional espanyola, "qui  va intentar accedir-hi sense cap autorització i va mantenir un setge de 7 hores davant d’una seu defensada per milers de persones".

"Denunciem un cop més la violència que l’extrema dreta està escampant arreu del país amb les seves concentracions o en les mobilitzacions organitzades per Societat Civil Catalana juntament amb C’s, PSC i PP", sostenen els anticapitalistes. "Per la CUP, aquesta activitat de l’extrema dreta no és un fet casual i entenem que forma part d’una estratègia d’Estat per impedir amb violència i amenaces el desplegament de la República Catalana".

Sota el lema "Els carrers ja no són vostres", la plataforma ultra Por España me atrevo, amb el suport d'altres entitats com Somatemps, ha cridat a concentrar-se aquest dissabte a les 12 del migdia davant la seu nacional de la CUP. Aquesta mateixa plataforma és la que va organitzar escarnis davant la seu de l'ANC, amb presència de formacions com Falange.