La proposta d'Oriol Junqueras d'un govern de concentració no suma. La diputada de la CUP Maria Sirvent ha descartat entrar en un govern de concentració com a resposta a la sentència de l'1-O, tal com ha proposat ERC. "Amb quin objectiu? Amb quina intencionalitat? No ho veiem en cap cas", ha assegurat.

Sirvent ha criticat en una entrevista a Ràdio 4 que els objectius de l'actual Govern són gestionar les "engrunes" i continuar "aprofundint" en la privatització de serveis. Així, veu "pràcticament impossible" que la CUP aprovi els pressupostos per al 2020 després de la primera reunió amb el Departament d'Economia, i ha conclòs que la legislatura està "esgotada".

Preguntada per la possibilitat de tornar a investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, Sirvent ha posat en dubte la voluntat de JxCat sobre aquesta qüestió, i ha afegit que no volen "generar falses expectatives". En aquest sentit, ha recordat que tot i que el ple d'investidura de Puigdemont no estava convocat, els diputats de la CUP van ser els únics que van aparèixer al "suposat ple".

Resposta conjunta a la sentència de l'1-O

La diputada de la CUP ha defensat que hi hauria d'haver una resposta conjunta a la sentència de l'1-O, i ha admès que s'estan fent "molts esforços" en aquest sentit. Però també ha afegit que el "context de precampanya ho perverteix molt". I és que, segons Sirvent, la política catalana està situada en un escenari que sembla de precampanya, en què cadascú fa la seva campanya pensant més en els interessos partidistes.

Tot i no fer una proposta concreta, la diputada de la CUP ha defensat que la resposta a una sentència condemnatòria ha de passar per "exercir" els drets i aconseguir els objectius polítics que han portat els "represaliats" a la presó o l'exili.