La cap de llista de la CUP per a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig, Laia Estrada, ha afirmat que veu "possible" un pacte entre les forces independentistes, però ha posat com a condició que sobre la taula de negociació es posi "la necessitat d'un canvi radical de model". Aquest canvi, per a la cap de llista de la CUP, hauria de permetre "fer front a la crisi climàtica, a l'empobriment generalitzat de la població i recuperar una agenda política i social pròpia" de Catalunya, així com "deixar de subordinar els interessos del país a l'agenda de la patronal i de l'estat espanyol". "Si podem compartir aquest marc de recuperar agenda social i nacional pròpia per garantir drets al conjunt de població, podem parlar amb qui sigui, sempre que compartim programa i necessitat de canvi de model", ha dit en una atenció als mitjans. 

Laia Estrada, a més, ha carregat contra la proposta d'un debat a tres entre el PSC, ERC i Junts feta pel president de la Generalitat i candidat dels republicans, Pere Aragonès. "Ja indica quins són els marges de la política que vol desplegar, que és cenyir-la a la sociovergència de tota la vida", ha assegurat en una atenció als mitjans de comunicació aquest diumenge. Per Estrada, un debat entre Illa, Puigdemont i Aragonès és un debat "entre socis" que comparteixen "l'agenda de la patronal i de Foment del Treball". D'altra banda, sobre la visita d'Aragonès al Senat prevista per al pròxim dilluns, la cap de llista de la CUP ha afirmat que les explicacions sobre la llei "s'han de donar al Parlament". A més, ha convidat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a "seure i parlar" per pensar la manera de "forçar" l'Estat perquè "no li quedi altre a fer que reconèixer el dret a l'autodeterminació".

 

Consideren que la llei d'amnistia té forats

"Continuem veient amb preocupació els forats que —la llei d'amnistia— planteja i continuem veient amb preocupació que és una llei que hauran d'aplicar jutges que formen part del règim del 78", ha assegurat. Estrada ha posat en qüestió que la redacció de l'articulat de la norma s'hagi centrat en el benefici de "determinats càrrecs" i ha lamentat "no saber" si es podrà aplicar a "la població anònima i l'activisme de base".

En aquest sentit, la cupaire ha recordat que el seu partit va demanar la creació d'un observatori que fes seguiment del desplegament de la llei per veure "els forats" d'aquesta. Així mateix, la candidata de la CUP ha criticat que la llei no s'hagi vinculat al reconeixement del dret a l'autodeterminació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!