El PSOE dona carabassa al PP a Ceuta. Després que el PP i el PSOE ceutins haguessin negociat la possibilitat d'acord de govern en coalició, finalment els socialistes s'han negat a formar part d'un govern liderat pels populars a la ciutat autònoma: "En l'actualitat, no hi ha, ni hi pot haver, un pacte de govern amb el PP de Feijóo", i —afegeixen— "no és moment de pactes, sinó de vacances". Diversos mitjans han apuntat que es tractaria d'una directriu emesa des de la cúpula del PSOE a Ferraz, ja que prèviament tots dos partits valoraven un acord amb tres conselleries per als socialistes, però l'executiu federal s'ha negat donar-hi llum verda. El popular Juan Jesús Vivas, president de Ceuta des de 2001 i guanyador de les eleccions ceutines del passat 28-M, ha reiterat que tot i la negativa —de moment— dels socialistes, la seva intenció continua sent un "gran acord, tan ampli com sigui possible" i es mostra contrari a pactar amb Vox, als qui veu postures "anacròniques" i "allunyades", i un perill per la convivència a Ceuta, territori amb una àmplia població magrebina.

El president de la Ciutat Autònoma de Ceuta i president del PP de Ceuta, Juan Jesús Vivas, apel·lava a la possibilitat d'integrar en un "gran pacte" de govern al PSOE i al partit localista Moviment per a la Dignitat i la Ciutadania (MDyC) amb la intenció d'aconseguir l'estabilitat necessària per a la present legislatura, tot i que el PSOE s'hi ha negat, de moment, i apunten que no és el moment de "parlar de pactes". Juan Vivas governa en minoria, amb 9 dels 25 escons d'una Assemblea autonòmica formada per PSOE (6), Vox (5) i els localistes Moviment per la Dignitat i la Ciutadania (MDyC) (3) i Ceuta Ja! (2). En l'última Legislatura, Vivas també va governar en minoria encara que amb suports puntuals del PSOE per a tirar endavant assumptes com el Pressupost de la ciutat i altres temes de rellevància.

EuropaPress 5277937 alcalde ceuta juan jesus vivas pp sesion constitucion ayuntamiento ceuta 17
L'alcalde de Ceuta, Juan Jesús Vives (PP) / Foto: EuropaPress

El PSOE nega pactes

Segons han informat a EFE fonts del PP, la intenció de Juan Vivas continua sent aconseguir un acord amb PSOE i MDyC, que podrien integrar-se en l'estructura d'un govern que no estarà format abans del mes d'octubre. Les fonts han assegurat que Vivas espera resoldre aquests assumptes durant el mes de setembre i traslladar els acords a la direcció nacional del partit, abans de tancar cap acord.

Per part seva, el secretari general dels socialistes de Ceuta, Juan Gutiérrez, ha negat "rotundament" que existeixi "cap acord" amb els populars per formar govern a Ceuta. En un comunicat, el PSOE de Ceuta ha afirmat que "en l'actualitat no hi ha ni pot haver-hi un pacte de govern amb el PP de Feijóo" i asseguren que "els socialistes de Ceuta hem demostrat àmpliament la nostra aposta pel diàleg i el nostre compromís amb l'estabilitat, però ara no és moment de pactes".

Feijóo carrega contra Sánchez

Després de la maniobra de la cúpula del PSOE, que obligaria els populars a pactar amb Vox en cas que els socialistes finalment mantinguin el 'no', el líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha entrat a la polèmica i ha valorat que "Pedro Sánchez bloqueja un acord per l'estabilitat de Ceuta". Segons ha expressat Feijóo en un missatge a les xarxes socials, el PP és "un partit d'Estat", i ha assegurat que la seva intenció és "enfortir la cohesió social" davant "l'interès per mantenir-se en el poder".