Nou enfrontament entre Ferraz i l’enfant terrible socialista, Emiliano García-Page. El president de Castella-la Manxa ha tornat a sortir aquest dimecres en tromba contra la llei d’amnistia i el nou pacte del PSOE amb Junts i ERC: pinzellar l’excepció de terrorisme per assegurar-se que Tsunami Democràtic i CDR queden emparats per la norma. “No hi ha terrorisme bo i terrorisme dolent”, ha manifestat en una visita a Madrid, tot criticant el nou pacte de Pedro Sánchez amb l’independentisme. Ferraz ha contraatacat, i el número tres del partit, Santos Cerdán, i també el ministre de Transports, Óscar Puente, han desautoritzat el president castellanomanxec.

Si bé Page ha assenyalat aquest matí que a hores d’ara el seu partit "està a l'extraradi de la Constitució", en relació als pactes amb l’independentisme, Puente li ha etzibat que "és ell qui es troba a l'extraradi del PSOE des de fa força temps”. “Nosaltres som al centre de la Constitució”, ha defensat. Tots dos han mantingut aquest foc creuat a Fitur, la fira internacional de Turisme que se celebra aquesta setmana a Madrid. Santos Cerdán, el secretari d’organització del partit, ha decidit atacar Page a través de les xarxes socials. En una piulada al seu compte de Twitter (actualment anomenat X), ha afirmat que “tot el terrorisme és dolent”, però ha recordat que el debat d’aquests dies pivota al voltant de “què és el terrorisme”, un delicte que la justícia espanyola intenta imputar a l’independentisme. “Crec que la gran majoria ho sabem i tu ho hauries de saber”, ha escrit el socialista al seu perfil.

Les paraules de Page han ferit el PSOE i el govern espanyol, perquè el president de Castella-la Manxa no s’ha quedat aquí. Ha fet befa i ha assegurat que se sent tranquil perquè als independentistes "encara no se'ls ha acudit exigir, no ja que se'ls perdonin tots els atropellaments i abusos que van fer, sinó que els mantinguin la immunitat per als pròxims atropellaments que vulguin fer". Ha reiterat que Junts i ERC no només busquen l’amnistia, sinó que “busquen la impunitat”.

El president de Castella-la Manxa ha volgut nodrir d’arguments el seu posicionament contra el blindatge a Tsunami i CDR. Ha afirmat que “terrorisme significa tenir intenció de generar terror i, òbviament, va haver-hi molta gent organitzada aquells dies a Barcelona, a Catalunya, que va voler generar terror social”.

Per altra banda, l'exministre i diputat del PSOE, José Luis Ábalos, ha carregat contra el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, per no alçar la veu enfront dels "abusos" que al seu judici fa el Partit Popular, però que injuriï "permanentment" als seus companys socialistes.

L’aixecament de Page contra Ferraz

No és la primera que fa Page. Res no indica que serà l’última. La relació de Sánchez amb l’independentisme ja ha provocat diversos enfrontaments amb Ferraz. “No és tolerable pactar amb delinqüents”, va manifestar el desembre del 2022 quan el president del govern espanyol va modificar el Codi Penal per reformar els delictes de sedició i de malversació. Page va titllar aquell moment de “greu” per a Espanya.

Demà em farà mal tot el cos”, va dir el juny del 2021, el dia abans que Pedro Sánchez indultés els catalans condemnats pel Tribunal Suprem per haver organitzat el referèndum d’autodeterminació. No sorprèn: anteriorment, en va dir una grossa quan se li havia preguntat per la possibilitat del PSOE de pactar amb Esquerra Republicana: “Jo per Reis el que no vull, com no penso que vulgui cap espanyol i espanyola, és vaselina”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!