L'empresari i exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), David Madí, ha parlat per primer cop des que el jutge va arxivar la causa per tràfic d'influències vinculada amb el cas Volhov, sobre el suposat finançament a l’independentisme català amb fons públics, on Madí va ser detingut amb una vintena d’empresaris l’octubre de 2020. "Això és com si m’haguessin violat en manada entre Hisenda, la Guàrdia Civil i el jutge", així ha valorat la investigació que l'ha perseguit durant els últims 5 anys. En una entrevista aquest dimecres a RAC1, David Madí ha lamentat que des d'un punt de vista legal no es pot fer res per lluitar contra la persecució que ha viscut aquests anys, on ha patit seguiment telefònic així com escoltes amb micròfons, fins i tot, en el seu cotxe. "Hi ha una sèrie de jutges que poden destrossar la vida de tothom. Se senten impunes. L'única manera d’aturar aquesta espiral d’abús sistemàtic és que es faci aquesta llei d’abús de funcionari públic", ha afirmat. A més, ha apuntat que en el seu cas la intenció era destruir les seves relacions amb els clients i destrossar les operacions empresarials. 

Preguntat sobre si està valorant presentar una querella, com sí que ho ha fet Sandro Rosell, ha reconegut que ho està estudiant, però reconeix que és molt escèptic "perquè hi ha molta impunitat". En aquest sentit, Madí ha condemnat el seguiment que ha viscut "​l’empastifada que a mi m’han fet durant 5 anys ha estat brutal". Així ha recordat quan, enmig de l'operació policial duta a terme per la Guàrdia Civil l'octubre del 2020 i mentre estaven tancats "a la garjola" esperant per passar a disposició judicial s'estaven difonent uns àudios d'escoltes telefòniques que no tenien res a veure amb la causa: "simplement eren safareig polític". 

​Intencionalitat política

David Madí ha denunciat que la causa era "prospectiva" i està convençut que tenia "vocació d'operació política"​. "Ens van posar de tot: seguiments de telèfons, Pegasus, seguiments personals, micròfons al cotxe... Com que no van trobar res del tema rus, ens van fer un vestit a mida", ha apuntat. 

Segons l'empresari el que ha passat amb Tsunami Democràtic "que porta 3 anys i mig en secret", és que les filtracions s'han fet per part del jutge, del fiscal o de la policia. En aquest sentit, assenyala que la intencionalitat més probable és que "estigui destinada a involucrar el PSC amb ERC abans de les eleccions per entorpir les relacions". Madí ha criticat que el cas s'ha anat construint amb la investigació de la Guàrdia Civil i els Mossos. Respecte al seu cas, ha recordat que és l'únic que tenia una vinculació amb grup inversor, una operació que finalment van tirar enrere, però tot documentat notarialment. "Això no té res a veure amb convergència ni amb res", ha assenyalat. ​"Tot té a veure amb el procés i el CNI em va situar com el cap del procés a l’ombra. M’han intentat posar a tot arreu per mar, terra i aigua", ha sentenciat. 

Conseqüències personals i professionals

Sobre les conseqüències que ha comportat en la seva vida, Madí ha afirmat que "no m'han enfonsat la vida", tot i que, ha matisat que "però ha tingut conseqüències personals i professionals". Sobre l'arxivament del seu cas ha apuntat que no entén per què la gent el felicita quan ell no havia fet res, així doncs, ha assenyalat que "sensació de satisfacció no tinc". Tot i que assumeix que no hi ha cap mecanisme legal per denunciar el tractament que ha rebut, ha afirmat que segueix la seva vida "amb cicatrius", malgrat que no se sent enfonsat, "però crec que tinc el deure de democràtic d’assenyalar aquesta situació", ha reblat. 

Tanmateix, David Madí encara té dues causes obertes vinculades amb el cas 3%: Triacom i Ambulàncies Egara. Ell ho ha negat i ho emmarca tot en una persecució, una "trama organitzada amb l'objectiu d'aturar el procés i que a ningú se li acudeixi tornar a aixecar el cap".