El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, acumula dues denúncies per part d’activistes antifeixistes de Badalona que es van contramanifestar en oposició a la presència del partit d’extrema dreta el 16 de juliol. A la denúncia d’un home per “intent d’agressió” i “alteració de l’ordre públic” presentada aquest divendres, se n'hi ha afegit una altra d’una activista que també denuncia un intent d’agressió per part de Garriga i els seus acompanyants.

A aquesta nova denúncia, a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, la dona diu que Garriga es va dirigir al lloc on hi havia un grup de persones contramanifestant-se i que el diputat de l’extrema dreta estava escortat “per un grup de 30 o 40 militants, entre els quals, alguns amb un passat de militància neonazi”. La denunciant explica que algunes d’aquestes persones duien les SS nazis i el títol del llibre Mein Kampf, d’Adolf Hitler.

 

 

“L’intent d’agressió del diputat va ser clar i, a més a més, captat des de diferents angles i càmeres; se'n poden aportar vídeos i fotografies”, assegura la denunciant al seu escrit admès a tràmit també aquest divendres per part del Jutjat d’Instrucció número 3 de Badalona. La denúncia també adverteix d’un presumpte “intent d’agressió” contra ella, veïns i veïnes, gent gran, embarassades i una persona del col·lectiu LGBTI+.

"Àvies empeses contra el terra"

A l’escrit, la dona assegura que “algunes àvies van ser empeses contra el terra en l’intent d’agressió”, mentre ella va aconseguir amagar-se entre la multitud, moment en què afirma haver-se vist en perill per “la presència i actitud agressiva del diputat i els seus acompanyants”.

El secretari general de Vox va interrompre l'acte, que se celebrava a la Rambla de Badalona, per encarar-se a un grup de manifestants que protestaven amb cassoles i crits antifeixistes. El representant del partit d'extrema dreta va aturar el seu discurs per "comptar els passos" que el separaven dels "totalitaris", s’hi va apropar ràpidament enfurismat, i els Mossos, organitzadors i assistents del míting el van haver d’aturar i apartar-lo per evitar que l'incident acabés sent més greu, tal com es veu a algun vídeo.

Els Mossos d'Esquadra van formar un cordó policial durant la resta de l'acte per separar els assistents de la trentena de manifestants. En un moment del seu discurs, Garriga va lamentar que els Mossos d'Esquadra no haguessin disparat "pilotes de goma" i donat "cops de porra" per dissuadir els contraris a la formació ultra. El representant de Vox va lamentar la manca de "llibertat política" pel fet que, segons ell, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, "no hagi permès" fer actes a Vox sense separar les manifestacions contràries.