The New York Times feia mesos que augurava les eleccions més renyides de la història i això feia que mig món s'agafés a la possibilitat que el republicà Donald Trump no tornés a la Casa Blanca i que els Estats Units, per primera vegada, tinguessin una dona presidenta: la demòcrata Kamala Harris. Els pitjors pronòstics s'han complert i no només els republicans han guanyat els demòcrates, sinó que ho han fet de manera aclaparadora: Trump ha aconseguit 295 representants al Col·legi Electoral i Harris 226. Així doncs, es compleix el pitjor dels déjà-vus, el més temut, el retorn a la presidència d'un home que el maig passat va ser declarat culpable dels 34 delictes que li imputaven per falsificar registres comptables per encobrir el pagament d'un suborn a l'actriu de cinema porno Stephanie Clifford, coneguda com a Stormy Daniels, amb fins electorals, davant la campanya per a les presidencials de 2016. El que es reconvertirà en president, també està immers en un cas federal: Trump sosté que el 2020 li van robar les eleccions guanyades per Joe Biden i l'acusació se centra en els esforços per alterar el resultat i impedir la certificació de la victòria de Biden. La premsa d'aquest dijous explica que "Trump torna amb tot el poder". El País explica que el republicà s'ha imposat en el vot popular i tindrà, previsiblement, el control de les Corts (tant el Senat com la Cambra de Representants) i de la Cort Suprema, on es podria garantir una majoria republicana, ja que és el president qui n'escull els membres i el Senat qui els ha de confirmar, i Trump té majoria al Senat. Titular molt similar a El Mundo que posa èmfasi en el fet que Trump ha aconseguit "un poder sense límits" i a l'ABC: "Trump, poder absolut".
Per cert, Europa va reaccionar de pressa a la victòria de Trump i, tal com diu El Periódico, "l'huracà Trump inquieta Europa". Els líders de la UE no van tardar a felicitar Donald Trump encara que molts dels dirigents havien expressat els últims dies el seu suport per la candidata demòcrata, Kamala Harris. Així doncs, aquest dimecres els dirigents de la UE allargaven la mà al republicà per treballar en una aliança transatlàntica forta, però mantenint el seu compromís amb una agenda estratègica que garanteixi la independència de la UE.
Tot i la rellevància que tenen els comicis als Estats Units, la premsa no dona l'esquena als afectats per la DANA i a les novetats que surten diàriament i evidencien la mala gestió política del desastre natural. Segons l'ABC, el Departament de Seguretat Nacional va considerar a primera hora del dimarts dia 29 (gairebé dotze hores abans que la DANA comencés a provocar inundacions) que la situació meteorològica era prou adversa per emetre un avís. Així, a les 8.00 del matí d'aquell dia, aquest departament, que depèn del Gabinet de Presidència del govern espanyol, va alertar que "la DANA produirà avui precipitacions que podran anar acompanyades de tempestes i ratxes de vents molt forts, especialment al sud i est peninsular". El diari posa èmfasi en el fet que el Departament de Seguretat Nacional assessora el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que s'encarrega de "brindar al cap de l'executiu la informació adequada per a la presa de decisions en matèria de seguretat, per la qual cosa dimarts 29 a les vuit del matí a Presidència del govern espanyol coneixien que la DANA era una qüestió que, com a mínim, requeria atenció". Conclusió del diari, el responsable màxim és Pedro Sánchez, i el president valencià, Carlos Mazón, no hi podia fer res. Què diuen la resta de portades?