La Fiscalia demana quatre anys i mig a l'activista d'extrema dreta i fundadora de Vox a València, Cristina Seguí, en considerar que va difondre la identitat, la professió i el lloc de residència d'un dels acollidors d'una menor. La menor havia estat acollida per un matrimoni gai, fet que Seguí va menysprear segons la mateixa Fiscalia. El ministeri públic acusa l'agitadora ultra de tres presumptes delictes contra la intimitat, amb la circumstància agreujant de discriminació per orientació sexual. Seguí va publicar a les xarxes el següent missatge: "La nadó robada a Castelló va ser lliurada il·legalment a una parella LGTBI amiga d'Oltra i secretari LGTBI de Ximo Puig que reconeix en un vídeo que l'adopció era un experiment del col·lectiu". 

En la interlocutòria publicada per elDiario.es i El Plural, la Fiscalia relata com Seguí va esbombar informació sobre la menor a través de les xarxes socials. "En l'esmentat post es realitzen una sèrie de manifestacions que atempten contra el sistema de protecció de nens, nenes i adolescents, fomentant l'odi contra la direcció territorial, els seus funcionaris i la seva funció de garant de la protecció dels drets dels nens, nenes i adolescents (...), i contra el col·lectiu LGTBI tal com es reflecteix als més de 500 comentaris del post", es recull en l'escrit. 

La Fiscalia sosté que els fets atempten contra la moral de la nena, ja que "no només la seva imatge personal, sense consentiment de l'entitat tutora de la nena, sinó a estigmatitzar-la públicament amb afirmacions com ara nena robada, nena tutelada, nena de la parella LGTBI que afecten el seu desenvolupament emocional, i atempten contra el seu interès superior". 

Seguí, jutjada en un altre cas

El passat 19 de juny, Seguí tenia una altra cita als tribunals. En aquella ocasió era en referència a un vídeo que va difondre d'unes menors que havien estat víctimes d'una agressió sexual comesa per cinc adolescents de la localitat valenciana de Burjassot, com va certificar la justifica. Tot i que en aquell cas no va desvelar dades de les víctimes, però segons diversos testimonis el vídeo que va compartir permetia identificar-les. Un dels testimonis que certificava que es podien identificar les menors era una de les seves mares. 

Seguí, que es va asseure en el banc dels acusats al Jutjat Penal número 10 de València, s'enfronta a una altra pena de quatre anys i mig de presó per un delicte contra la integritat moral i un altre de descobriment i revelació de secrets amb la circumstància agreujant de gènere, tal com li reclama la fiscal Susana Gisbert.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!