El pròxim 18 de desembre, Marcel Vivet compareixerà com encausat en un judici, en el qual la fiscalia demana que se'l castigui amb una pena de sis anys i mig de presó per haver participat el setembre del 2018 en una manifestació que es va reproduir una festa holi, una festivitat hindú en la qual es llencen pols de colors. Aquesta acció es va realitzar com a contraprotesta vers una manifestació de l'associació policial Jusapol.
El lema de la protesta era "posar color a la foscor del feixisme". Ara bé, aquesta va acabar amb càrregues policials. Pocs mesos després, la policia va detenir a Vivet per la seva participació en la manifestació i, suposadament, haver produït lesions a un Mosso d'Esquadra. Uns fets que nega l'activista, un jove de Badalona, on, precisament demà, s'ha convocat una manifestació en suport seu.
👉en resposta al judici polític del 18 de desembre, pel qual es pretén imposar 6 anys i mig de presó al company Marcel:
— Alerta Solidària (@AlertaSolidaria) December 5, 2020
- roda de premsa
- mobilització
La lluita antifeixista és cosa de tots i totes
La lluita contra la repressió política també!
Un sol crit @marcelabsolucio❗️ pic.twitter.com/TidW28JM0M
Peticions de la Fiscalia i la Generalitat
Al detall, la Fiscalia li demana sis anys i mig de presó per desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions lleus, mentre que la Generalitat sol·licita una condemna de quatre anys i nou mesos de presó. En canvi, Vivet, un activista militant de Guanyem Badalona, assegura que se l'està acusant "falsament" i considera que rere la causa judicial hi ha "una voluntat de persecució política", segons unes declaracions a l'ACN.
En aquest sentit, ressalta que va participar "tranquil·lament" a la manifestació del 29 de setembre del 2018 alhora que sosté que els assistents "només" van llençar pols de colors per celebrar una festa holi com a protesta contra la manifestació que estava celebrant Jusapol, que "que reivindicaven l'actuació violenta de l'1-O".
Segons ha relatat Vivet, el llançament de pols de colors "era del tot pacífic" i no pretenia entorpir la feina dels Mossos d'Esquadra. A més, ha recordat que cap agent d'aquest cos es va adreçar als manifestants de l'associació de la policia espanyola i lamenta que "toqués el rebre" als col·lectius antifeixistes que refusaven la presència de Jusapol.
Violència desproporcionada
A més, Vivet ha criticat les càrregues que van dur a terme els Mossos d'Esquadra contra els manifestants: "Van actuar amb una violència totalment injustificada i desproporcionada". Des del seu punt de vista, els agents antiavalots "pretenien buscar violència en un acte on no n'hi havia, i es van trobar ridiculitzats per una festa de colors que reivindicava l'amor i la vida".
També ha insistit que va ser la policia qui va provocar les situacions violentes i qui va "buscar raons" entre els antifeixistes, amb les detencions que es van produir mesos després dels fets. En el seu cas, el van arrestar cinc mesos després de la manifestació i, segons li va comunicar la policia, l'havien identificat en l'anàlisi posterior de les imatges de la protesta com a autor d'una lesió al turmell i al cap d'un agent dels Mossos d'Esquadra.
Ara bé, Vivet ho nega i remarca que la detenció es va produir dos dies abans de la vaga general del 21-F del 2019 per "ficar la por al cos" dels organitzadors de l'aturada.
A més, ha recordat que hi ha hagut 19 joves més investigats pels mateixos fets en causes que judicialment s'han tractat per separat, dels quals alguns ja han estat jutjats i absolts "perquè les acusacions no estaven gens justificades".