Demòcrates de Catalunya, que compta amb dos diputats integrats al grup parlamentari d’ERC, ha fet una advertència clara al Govern: si es renuncia a la República, retiraran el seu suport. En un posicionament semblant al de la CUP, Antoni Castellà ha avisat aquest dilluns que “ens hauríem de plantejar quin és el posicionament” si hi ha renúncies.

En aquesta línia, ha recordat que van donar suport a la investidura de Quim Torra amb la condició d’implementar el mandat de l’1-O. “Si esdevingués aquesta renúncia, no comptaria amb el suport de Demòcrates de Catalunya”, ha subratllat.

Primàries unitàries

A més, les bases de Demòcrates de Catalunya han parlat amb claredat: el partit ha de participar de les primàries independentistes unitàries de Barcelona impulsades per Jordi Graupera. Concretament, el 95,42% dels seus adherits hi ha votat a favor, mentre només el 3,05% ho ha fet en contra i l'1,53% en blanc. Hi ha participat el 40,1% del seu cens.

En aquest sentit, en una roda de premsa aquest dilluns, el seu líder Antoni Castellà ha fet una crida a la resta de partits independentistes a seguir el mateix camí. "Fem una crida a ERC, el PDeCAT, JxCat i la CUP perquè se sumin al procés de primàries", ha dit el dirigent i diputat democristià.

Castellà ha situat les eleccions municipals de l'any que ve com un "primer pas per tenir el control del territori" i implementar la República, per a fer efectiu el "mandat de l'1 d'octubre". És per això que ha reclamat construir "el front més ampli possible", i que siguin els ciutadans qui "basteixin la unitat amb la diversitat".

"La capital de Catalunya ha de tenir un alcalde o alcaldessa disposat a fer efectiu el mandat de l’1-O”, ha insistit el dirigent de Demòcrates, que ha defensat que no seran uns comicis normals.