HazteOir no malgasta cap oportunitat d’atacar i desgastar el govern de Pedro Sánchez i el PSOE. Si el passat 26 d’abril va presentar una nova querella contra Begoña Gómez, la dona del president del Govern central, per presumpte tràfic d’influències, ara ha tornat a posar el seu punt de mira en la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, a la que ha denunciat davant la Fiscalia General de l’Estat per un presumpte delicte de fals testimoni. L’associació espanyola d’extrema dreta, ultracatòlica i ultraconservadora, acusa la dirigent socialista, expresidenta del govern de les Illes Balears, d’haver faltat a la veritat durant la seva compareixença davant la comissió d’investigació celebrada aquest dilluns passat a la cambra baixa sobre la compra de mascaretes, en l’anomenat cas Koldo. HazteOír sol·licita que Armengol sigui investigada per un presumpte delicte de fals testimoni castigat amb la pena de presó de 6 mesos a un any de presó o una multa de 12 a 24 mesos.
📝 Consulta la denúncia presentada per HazteOir
L'associació ultradretana va decidir presentar aquesta acció legal després d'analitzar les declaracions d'Armengol “per esclarir en seu judicial un punt tan important com és
si la senyora Armengol ha mentit”, ha assenyalat Miguel Tomás, portaveu de HazteOir. La denúncia es complementa amb diferents documents i també ha estat inclòs el minutatge de la declaració de Francina Armengol per deixar fora de dubte les seves paraules concretes, així com el seu coneixement del deure de dir la veritat.
L’ús de les mascaretes
El document presentat per HazteOir recull que Armengol va poder cometre un delicte de fals testimoni, recollit en article 502.3 del Codi Penal, en manifestar “expressament que les màscares defectuoses” comprades a la trama Koldo “van ser comprades com a estoc de seguretat per a ús civil”. Segons la denúncia, Armengol va al·legar que “aquestes màscares, i ho repeteixo una altra vegada, van ser comprades per a ús civil, i ho diu tot l'expedient”. En canvi, HazteOir, segons la denuncia, recorda que “l'anunci de formalització del contracte d'emergència aprovat pel Consell balear i publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic el 12 de maig de 2020 (la data de formalització és el 8 de maig del mateix any) especifica clarament que la fi d'aquestes mascaretes era l'ús professional, mentre que quedaven classificades com a equipament mèdic”.
Un altre argument que l’associació ultradretana esgrimeix per rebatre el testimoni d’Armengol de que les mascaretes van ser comprades per a ús civil, és el que s’exposa en la denúncia: “Cal dir que en aquest cas es repeteix el que ja s'ha indicat en reiterades ocasions al llarg del present document, ja que s'indica de manera clara i fora de tot dubte el seu ús no destinat a personal civil. Consta, doncs, expressament que entre aquestes contractacions d'emergència destaquen l'adquisició de materials per a la protecció del personal sanitari, el reforçament dels serveis de neteja i vigilància i de la flota de vehicles del 061, i la compra de material tecnològic per assegurar l'assistència a les unitats de cures intensives”, exposen a la denúncia.
L’empresa investigada
Igualment, els denunciants afirmen que la presidenta del Congrés dels Diputats falta a la veritat quan va assegurar que fins als darrers mesos no havia conegut el nom de l'empresa Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas SL, empresa investigada en el cas Koldo. HazteOir assegura que l’empresa investigada, “consta com a entitat adjudicatària del contracte la ja esmentada Soluciones de Gestió i Suport a Empreses SL”. Així mateix, a la pàgina web del Govern balear, que aquell moment presidia Armegol, apareix publicada informació sobre el contracte subscrit entre el govern de les Illes Balears i Solucions de Gestió i Suport a Empresas SL”. A la denúncia, recalquen: “A l'enllaç aportat es pot observar novament que consta expressament com a adjudicatària l'entitat Soluciones de Gestió i suport a empreses SL, havent-se adquirit a aquesta 1.480.600 mascaretes per valor de 3.701.500,00 euros”.