Denuncien un regidor del grup municipal de Junts a l'Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, per una presumpta agressió física que hauria tingut lloc diumenge a la nit durant l'acte final de la XXVII Festa del Renaixement. L'agredit, que ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, és un home de 75 anys que havia de participar amb el seu grup en les actuacions musicals de la plaça de l'Absis. Segons relata la suposada víctima, mentre esperaven per actuar van decidir interrompre l'actuació dels Abanderats, perquè s'estava allargant més de l'acordat, es va produir una picabaralla i Tomàs l'hauria empentat per l'esquena. La víctima no va caure a terra perquè el van sostenir altres persones, segons ha al·legat.

Les entitats El Ball de cavallets al so dels Gaiters de l'Aguilot (Associació Cultural 4+1), Va de Vent, L'Orde de l'Atxa (Grup Teatral Pastisset), i Camí a la Cort (Tuna Folk i A Mig Camí) han emès un comunicat per expressar el seu rebuig a la situació viscuda en l'acte, la mitjanit de diumenge, a l'Algaravia de la Festa. Els quatre grups expressen el seu "malestar i disgust" pel "comportament, el menyspreu" i "la situació d'abús" que van mostrar vers la resta d'entitats el grup d'Abanderats de la Colla Jove de Tortosa. Els Abanderats, als quals pertany el regidor de Junts denunciat, van allargar la seva actuació més de 40 minuts —en tenien 15— mentre feien esperar la resta d'agrupacions. "Van monopolitzar un espectacle que havia de donar cabuda als diferents grups que vam manifestar el desig de participar-hi", afirmen.

En l'escrit també es denuncia que membres i seguidors dels Abanderats els van "xiular, insultar, barrar el pas per impedir que accedissin a la plaça i, fins i tot, es va arribar a l'agressió física", que ha denunciat un dels membres de les agrupacions culturals afectades i que ha aportat imatges gravades dels fets com a prova. També assenyalen que entre el públic "hi havia servidores i servidors públics intimidant i encoratjant la mala praxi" dels Abanderats.

PSC i ERC demanen la dimissió del regidor de Junts

Arran dels fets, els grups municipals que formen govern a l'Ajuntament de Tortosa, Movem-PSC i ERC, reclamen la dimissió del regidor del grup de Junts a l'oposició, Domingo Tomàs. "Condemnem rotundament i expressem la perplexitat pel paper indigne del regidor", afirmen socialistes i republicans en un comunicat emès aquest dimecres, en el qual argumenten que "és intolerable per a un càrrec electe". En la nota recorden també que Tomàs ha dirigit i ha estat regidor responsable d'aquesta festivitat local.

Movem-PSC i ERC han reprovat també "la intervenció" de Tomàs durant l'acte. Li retreuen que va dirigir-se públicament als assistents "realitzant un míting i sense respectar les indicacions de l'organització", així com "impedint l'actuació de diferents grups locals". "Lamentem que Junts per Tortosa instrumentalitzi i polititzi un grup de cultura popular de la ciutat", afegeixen.

Els grups del govern municipal han volgut també donar el seu suport "a totes les entitats, companyies i grups de la festa del Renaixement". "Especialment, volem mostrar el nostre suport i escalf als grups que no van poder actuar diumenge a la nit a l'Absis. "La festa del Renaixement és una festa on tothom té cabuda. Seguirem treballant per una festa amb rigor històric, qualitat, pluralitat, inclusivitat i sostenibilitat", conclouen.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!